Praktisch leidinggeven voor Startende Managers in de voedingsindustrie

Leidinggeven is een vak apart. Om uw medewerkers goed te kunnen begeleiden en sturen hebt u een scala aan vaardigheden nodig. In eerste instantie is leidinggeven het verbeteren van de motivatie van uw medewerkers om hen tot betere prestaties aan te moedigen. Uw stijl zal dan moeten kunnen variëren van regelend tot coachend en van probleemoplossend tot het voorzien en voorkomen van ongeregeldheden. Om deze vaardigheden te kunnen ontwikkelen krijgt u in de training Praktisch Leidinggeven Voor Startende Managers een flink aantal praktisch toepasbare handvatten aangereikt.

 

Doel

 

Na afloop van deze training bent u bekend met verschillende stijlen van leidinggeven. U kunt de persoonlijkheden van uw medewerkers beter inschatten en hierop inspelen. Uw vaardigheden op het gebied van motiveren en delegeren zijn verbeterd. U ontwikkelt uw sociale en communicatieve vaardigheden verder.

Inhoud

  • Verschillende stijlen van leidinggeven
  • Persoonlijke motivatie van uw medewerkers
  • Motiveren van en delegeren aan uw medewerkers

 

Ochtendprogramma

 

Behandeling theorie en diverse oefeningen

 

Middagprogramma

 

Verder uitwerken van de verschillende aangeleerde technieken, rollenspellen en aandacht voor praktijkvraagstukken waar de deelnemers tegen aanlopen.

 

Toetsing

 

Voor deze training is geen toetsing noodzakelijk, beoordeling van de vorderingen zal door de trainer tijdens de praktijkopdrachten direct worden teruggekoppeld. Tijdens deze training ontvangt u de syllabus Praktisch Leidinggeven voor Startende Managers.