Workshop Food Defense

FoodDefense is een steeds vaker terugkerend onderwerp. De diverse certificeringsnormen stellen steeds meer eisen aan FoodDefense.

De definitie van FoodDefense is:
“Het beveiligen van de productiefaciliteit tegen opzettelijke besmettingen.”

Om dit onderwerp en de gevolgen voor uw productieomgeving helder te krijgen organiseert KTBA FoodCampus voor u de Workshop FoodDefense.

 

In deze workshop komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • Gidsen van de FDA & USDA
  • De Carver methode
  • De PAS 96:2010
  • De eisen vanuit onze GFSI erkende normen. (IFS 6 / BRC 6 / FSSC 22000)
  • IFS Food Defense Implementation Guideline
  • Hoe kunnen we hier op een praktische manier mee omgaan.

 

Doel

Het duidelijk maken van de de gevolgen voor uw productieomgeving en het aanreiken van handvatten om eventuele maatregelen te implementeren.

 

Inhoud

  • Het ontstaan en de ontwikkeling van FoodDefence
  • Het opstellen van een FoodDefense plan en gevarenanalysen.
  • Praktische tips om de veranderingen door te voeren in uw productieomgeving.