Air Liquide’s Food Day

Belevingsevents zijn opnieuw mogelijk na een lange periode met minder of meer beperkende maatregelen. Wij bij Air Liquide willen daarom terug aanknopen met een veelgeprezen traditie: onze “Food Days”. Samen met de Food Pilot (een samenwerking tussen ILVO en Flanders’ FOOD) willen we opnieuw verschillende aspecten binnen de voedingsindustrie belichten vanuit academisch, wetenschappelijk en technologisch standpunt.

 

Ondanks dat het recept van de vorige edities ten zeerste gesmaakt werd, hebben we besloten om onze Food Day in een nieuw jasje te steken. Naast de academische uiteenzettingen in een plenaire zitting zal er ook tijd en ruimte zijn om de verschillende onderwerpen die besproken worden in real time te demonstreren. Om die reden verhuizen wij voor deze vernieuwde editie van de Food Day naar de Food Pilot te Melle (https://www.foodpilot.be/nl)

 

Agenda 16 Juni namiddag
Impact van de Eiwittransitie op onze verwerkingsprocessen

 

☑ welkom vanaf 12u (hapje en drankje)

☑ 13u Welkomstwoord door Air Liquide (Peter Craeghs) en de Food Pilot (Katleen Coudijzer):

☑ De topics :

 

● Inleiding: Eiwit Diversificatie van grondstof tot eindproduct: uitdagingen en kansen voor onderzoek en innovatie
● Veiligheid en kwaliteit tijdens food-processing met cryogene gassen
● High moisture extrusie voor het textureren van alternatieve eiwitbronnen: principe en mogelijke toepassingen (+DEMO)
● Cryogeen Invriezen en/of koelen (+DEMO)
● Voedingsmiddelen op basis van alternatieve eiwitbronnen: uitdagingen inzake nutritie, voedselveiligheid en houdbaarheid (+DEMO)
● Waterschaarste …hergebruik water: customer case

 

☑ Gastsprekers :
● Kevin Miner (Demaco-cryogenic equipment)
● Geert Van Royen (Project Manager Food Pilot)
● Els Van Coillie (Wetenschappelijk expert microbiologische voedselveiligheid en houdbaarheid, ILVO)
● Beny Bruggeman (AL Technologies - Cryogenie) & Christine Kasten (R&D Food Treatment)
● Tom Vandeputte (De watergroep) & Rudy Lamond (AL Technologies - Water Treatment)

 

☑ DEMO’s van 15u tot 16u (rondgang in de Food Pilot per groep) - Gelieve je veiligheidsschoenen te dragen.
☑ Het event zal afgesloten worden met een netwerkmoment (16u tot 18u) waarbij de verschillende sprekers en medewerkers jullie te woord kunnen staan, maar waarbij ook tijd is om bij te praten met collega’s uit de onderzoeks- en industriële wereld. (uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje)

 

Inschrijven is noodzakelijk want het aantal plaatsen is beperkt! Deelname is gratis.

 

Heb jij een praktische uitdaging voor ons en wil je jouw producten koelen of invriezen met onze cryogene gassen en equipment? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek en een gratis test met ons equipment in de Foodpilot te Melle.

 

Contacteer ons

 

 

Bron: Air Liquide - partner FoodPro Network