wanneer? | 17 november 2014 10:00 |
waar? | Omgeving Breda |
kosten? | € 375,- (korting voor leden FoodPro Network) |
Het doel van deze training is een kennismaking met microbiologie. U krijgt basiskennis aangereikt rondon de soorten, de eigenschappen en beheersing van de meest voorkomende micro-organismen in een food-productieomgeving. De cursist heeft na afloop van deze training voldoende kennis en inzicht om binnen de eigen werksituatie microbiologie en wetgeving te kunnen begrijpen en toe te passen.
Inhoud
- Inleiding microbiologie
- Welke micro-organismen komt u tegen?
- Terminologie
- Beheersing, monstername en analyse-interpretatie
Inleiding micro-biologie: wat zijn de meest voorkomende micro-organismen en wat zijn hun eigenschappen? Wat zijn pathogenen en waarom moet u deze beheersen? Wat zijn de gevolgen van een teveel aan pathogenen?
Met welke terminologie krijgt u te maken? Hoe selecteert u een laboratorium voor uw analyses en hoe stuurt u hen aan? Hoe richt u de monsternamecyclus in en hoe interpreteert u de analyses? Hoe kunt u pathogenengroei beheersen?
Iedere deelnemer ontvangt een syllabus. Na afloop van de training wordt een korte toets afgenomen. Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist het op naam gestelde FoodCampus-Certificaat ‘Toegepaste Microbiologie voor Foodmanagers'.