Toegepaste Microbiologie voor Foodmanagers

wanneer? 17 november 2014 10:00
waar? Omgeving Breda
kosten? € 375,- (korting voor leden FoodPro Network)
Microbiologie is een belangrijk thema in de voedingsindustrie. Niet alleen op het gebied van hygiëne maar ook in de productietechnologie spelen micro-organismen een rol van betekenis. Als u in de dagelijkse praktijk regelmatig te maken heeft met microbiologie is het van belang dat u de basiskennis beheerst, de vaktermen kent en weet waar u op moet letten in de beheersing.

 

Doel

Het doel van deze training is een kennismaking met microbiologie. U krijgt basiskennis aangereikt rondon de soorten, de eigenschappen en beheersing van de meest voorkomende micro-organismen in een food-productieomgeving. De cursist heeft na afloop van deze training voldoende kennis en inzicht om binnen de eigen werksituatie microbiologie en wetgeving te kunnen begrijpen en toe te passen.   

 

Inhoud

- Inleiding microbiologie

- Welke micro-organismen komt u tegen?

- Terminologie

- Beheersing, monstername en analyse-interpretatie

    

Ochtendprogramma

Inleiding micro-biologie: wat zijn de meest voorkomende micro-organismen en wat zijn hun eigenschappen? Wat zijn pathogenen en waarom moet u deze beheersen? Wat zijn de gevolgen van een teveel aan pathogenen?

 

Middagprogramma

Met welke terminologie krijgt u te maken? Hoe selecteert u een laboratorium voor uw analyses en hoe stuurt u hen aan? Hoe richt u de monsternamecyclus in en hoe interpreteert u de analyses? Hoe kunt u pathogenengroei beheersen? 

 

Toetsing

Iedere deelnemer ontvangt een syllabus. Na afloop van de training wordt een korte toets afgenomen. Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist het op naam gestelde FoodCampus-Certificaat ‘Toegepaste Microbiologie voor Foodmanagers'.

 Poll
De NVWA zou meer bevoegdheden moeten krijgen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie