Toegepaste Microbiologie voor Foodmanagers

wanneer? 17 november 2014 10:00
waar? Omgeving Breda
kosten? € 375,- (korting voor leden FoodPro Network)
Microbiologie is een belangrijk thema in de voedingsindustrie. Niet alleen op het gebied van hygiëne maar ook in de productietechnologie spelen micro-organismen een rol van betekenis. Als u in de dagelijkse praktijk regelmatig te maken heeft met microbiologie is het van belang dat u de basiskennis beheerst, de vaktermen kent en weet waar u op moet letten in de beheersing.

 

Doel

Het doel van deze training is een kennismaking met microbiologie. U krijgt basiskennis aangereikt rondon de soorten, de eigenschappen en beheersing van de meest voorkomende micro-organismen in een food-productieomgeving. De cursist heeft na afloop van deze training voldoende kennis en inzicht om binnen de eigen werksituatie microbiologie en wetgeving te kunnen begrijpen en toe te passen.   

 

Inhoud

- Inleiding microbiologie

- Welke micro-organismen komt u tegen?

- Terminologie

- Beheersing, monstername en analyse-interpretatie

    

Ochtendprogramma

Inleiding micro-biologie: wat zijn de meest voorkomende micro-organismen en wat zijn hun eigenschappen? Wat zijn pathogenen en waarom moet u deze beheersen? Wat zijn de gevolgen van een teveel aan pathogenen?

 

Middagprogramma

Met welke terminologie krijgt u te maken? Hoe selecteert u een laboratorium voor uw analyses en hoe stuurt u hen aan? Hoe richt u de monsternamecyclus in en hoe interpreteert u de analyses? Hoe kunt u pathogenengroei beheersen? 

 

Toetsing

Iedere deelnemer ontvangt een syllabus. Na afloop van de training wordt een korte toets afgenomen. Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist het op naam gestelde FoodCampus-Certificaat ‘Toegepaste Microbiologie voor Foodmanagers'.

 Spotlight
Spotlight
Spotlight
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Advertentie
uw banner hier?