Cursus Voedselallergie voor Foodservice

wanneer? 9 september 2014 09:00
waar? Nieuwegein
kosten? € 395,-

Cursus Voedselallergie voor Foodservice

De nieuwe Europese wetgeving verplicht u om, uiterlijk december 2014, betrouwbare allergeneninformatie te verstrekken. U wilt dit serieus oppakken en u laten voorlichten door dé experts op dit vakgebied. Deze cursus wordt in samenwerking met tv-kok Larisse van der Haar-Buijze georganiseerd. Zij is expert in koken voor mensen met allergieën en ontwikkelt recepten.

 

Naast het verkrijgen van kennis en inzicht in de wettelijke eisen en allergenenbeheer gaan we in de moderne kookstudio zelf ook aan de slag.

 

Doelgroep

De Cursus Voedselallergie voor foodservice is een kwalitatief hoogstaande cursus gegeven door dé experts op dit vakgebied. De cursus is bedoeld voor horeca, cateraars, ambachtelijke bedrijven, speciaalzaken, keukenmanagers, chef-koks, sous-chefs, managers instellingskeuken en hoofden voeding.

 

Voor ieder die mensen met een allergie graag willen laten genieten van goede, smaakvolle en veilige producten.

 

Onderwerpen

De cursus vindt plaats op een mooie, inspirerende locatie. In de ochtend worden de veertien belangrijkste allergenen besproken en waar je die tegen kunt komen. Ook de wetgeving én een zinvolle maar practische invulling daarvan wordt met heel veel voorbeelden toegelicht. Met het stappenplan kan iedereen direct zelf aan de slag! Verder wordt aandacht besteed aan voedselallergie, wettelijke eisen (Verordening 1169/2011), grondstof- en ingrediënteninformatie, bereiding, automatisering, schoonmaken, kruisbesmetting, receptuurbeheer, etikettering en communicatie; zowel intern als met gasten.

Tijdens de middagworkshop laten we ervaren waar de valkuilen liggen in het juist omgaan met allergeneninformatie. Pas door te doen ontstaat het beste begrip en kan een juiste vertaling naar de eigen bedrijfssituatie gemaakt worden. Daarnaast laten we zien dat koken voor mensen met een allergie geen kwestie van weglaten of vervangen is, maar juist een culinaire kans!

Onder genot van een drankje én onze eigen bereide gerechten sluiten we de dag af.

Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen, te netwerken maar vooral om inspiratie op te doen!

 

Data

9 september 2014 - Nieuwegein

11 november 2014 - Nieuwegein

2 december 2014 - Nieuwegein

 

Tijd: 9:00 - 16:30 uur

 

Kosten: € 395

Onze cursuskosten zijn inclusief lesmateriaal, lunch, koffie, thee en drankjes, exclusief BTW

 Spotlight
Spotlight
Spotlight
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Advertentie
uw banner hier?