wanneer? | 25 september 2014 09:00 |
waar? | Renswoude |
kosten? | €465,- |
Cursus Allergenenmanagement
Allergenenmanagement speelt een steeds belangrijkere rol in productiebedrijven. Vanuit afnemers en retailers wordt meer aandacht besteed aan allergenenbeheer en het voorkomen van kruisbesmetting. Ook bij het uitbesteden van productie- of verpakkingswerkzaamheden aan derden wilt u allergenenrisico’s beheersen. Tijdens deze cursus wordt achtergrondinformatie gegeven over voedselallergie, allergenen en drempelwaarden. Het voornaamste deel van de cursus bestaat echter uit praktische informatie over allergenenbeheer. Aan de hand van discussies, cases, praktijkvoorbeelden en foto’s wordt ingegaan op de opzet van een goed allergenenmanagement systeem. Na afloop van de cursus bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van allergenenbeheer en wetgeving, kunt een allergenenbeleid opstellen en bent u in staat risico’s goed in te schatten, een systeem op te zetten of te beoordelen. Tijdens de cursus ontmoet u deelnemers van andere bedrijven. Er is voldoende ruimte voor vragen en uitwisseling van ervaringen.
Doelgroep
De cursus is gericht op producenten van voorverpakte voedingsmiddelen. En daardoor interessant voor kwaliteits- of QA-functionarissen van levensmiddelenproducenten, auditoren van certificerende of controlerende instellingen, adviesbureaus en Regulatory Affairs Managers.
Kortom iedereen die te maken heeft met voedselveiligheid.
Voor bedrijven zoals (instellings)keukens, restaurants, cateraars, ambachtelijke bedrijven en andere bedrijven welke onverpakte voedingsmiddelen verwerken is onze Cursus Voedselallergie in Foodservice aan te raden.
Onderwerpen
Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:
Data
25 september 2014 - Renswoude, regio Veenendaal
Tijd: 9:00 – 17:00 uur
Prijs: €465 per persoon. Onze cursuskosten zijn inclusief lesmateriaal, goed verzorgde lunch, koffie, thee en drankjes, exclusief BTW