Etiketteren van Levensmiddelen

Etiketteren van Voedingsmiddelen

Ingrediënten, voedingswaarden, allergie-informatie en voedingsclaims zijn zeer essentiële zaken bij de informatie-overdracht van de foodproducent naar de consument. Daarom geldt voor etikettering van voedingsmiddelen een strikte wet- en regelgeving. Het doel hiervan is te garanderen dat bij de etikettering van voedingsmiddelen correcte informatie wordt verstrekt en dat foutieve of voor de consument slecht begrijpelijke informatie wordt vermeden.
Volgens de nieuwe Verordening 1169/2011 Voedselinformatieverstrekking, moeten alle verpakkingen en labels voldoen aan de nieuwste wetgeving.

 

Doel

In de training Etiketteren van Voedingsmiddelen leert u op zelfstandige wijze etiketten en productinformatie op te stellen of te beoordelen.

 

Inhoud

  • Aanleiding etikettering
  • Het opstellen van een etiket dat voldoet aan alle wettelijke eisen
  • Voedingswaarden en allergenen
  • Etiketteren volgens de nieuwe wetgeving
  • Zowel de nationale als de nieuwe verordening voedselinformatie (EG 1169/2011) zullen worden besproken
  • Oefenen in de praktijk

 

Programma

U krijgt informatie over de achtergronden van etikettering. Uit de presentatie komt duidelijk naar voren hoe het precies werkt met zaken als KWID, voedingswaarden, declaratie vande referentie-inname en allergenen. Net als oefeningen uit de praktijk en de meest gemaakte fouten.

 

Vragenronde

De trainer behandelt enkele door de cursist aangedragen praktijkvraagstukken.
(minimaal 1 week voor de training gewenste onderwerpen mailen naar FoodCampus@ktba.eu)


Doelgroep

Kwaliteits – of QA-functionarissen uit de
voedingsmiddelenindustrie

 

Locatie

FoodCampus trainingscentrum Kaatsheuvel of incompany (bij deelname minimaal 3 personen van één bedrijf)

 

Tijden

09:00 – 12:00 uur (ochtendprogramma)
12:00 – 12:30 uur (lunch aangeboden door KTBA)
12:30 – 15:00 uur (middagprogramma)
15:00 – sluiting, gratis toegang Efteling (Alleen bij training gevolgd in FoodCampus trainingscentrum Kaatsheuvel.)
(bij in-company tijden in overleg)

 

Data

12-02-2015
23-06-2015

 

Iedere deelnemer ontvangt een syllabus. De cursist ontvangt het op naam gestelde FoodCampus-Certificaat ‘Etiketteren van Voedingsmiddelen’.

 

€ 375,00 ex.BTW, per persoon
1 trainingsdag, doorgang bij minimaal 3 personen