wanneer? | 19 november 2015 09:00 |
waar? | FoodCampus trainingscentrum Kaatsheuvel of incompany |
kosten? | € 375,- (excl. BTW) |
Etiketteren van Voedingsmiddelen
Ingrediënten, voedingswaarden, allergie-informatie en voedingsclaims zijn zeer essentiële zaken bij de informatie-overdracht van de foodproducent naar de consument. Daarom geldt voor etikettering van voedingsmiddelen een strikte wet- en regelgeving. Het doel hiervan is te garanderen dat bij de etikettering van voedingsmiddelen correcte informatie wordt verstrekt en dat foutieve of voor de consument slecht begrijpelijke informatie wordt vermeden.
Volgens de nieuwe Verordening 1169/2011 Voedselinformatieverstrekking, moeten alle verpakkingen en labels voldoen aan de nieuwste wetgeving.
Doel
In de training Etiketteren van Voedingsmiddelen leert u op zelfstandige wijze etiketten en productinformatie op te stellen of te beoordelen.
Inhoud
Programma
U krijgt informatie over de achtergronden van etikettering. Uit de presentatie komt duidelijk naar voren hoe het precies werkt met zaken als KWID, voedingswaarden, declaratie vande referentie-inname en allergenen. Net als oefeningen uit de praktijk en de meest gemaakte fouten.
Vragenronde
De trainer behandelt enkele door de cursist aangedragen praktijkvraagstukken.
(minimaal 1 week voor de training gewenste onderwerpen mailen naar FoodCampus@ktba.eu)
Doelgroep
Kwaliteits – of QA-functionarissen uit de
voedingsmiddelenindustrie
Locatie
FoodCampus trainingscentrum Kaatsheuvel of incompany (bij deelname minimaal 3 personen van één bedrijf)
Tijden
09:00 – 12:00 uur (ochtendprogramma)
12:00 – 12:30 uur (lunch aangeboden door KTBA)
12:30 – 15:00 uur (middagprogramma)
15:00 – sluiting, gratis toegang Efteling (Alleen bij training gevolgd in FoodCampus trainingscentrum Kaatsheuvel.)
(bij in-company tijden in overleg)
Data
12-02-2015
23-06-2015
Iedere deelnemer ontvangt een syllabus. De cursist ontvangt het op naam gestelde FoodCampus-Certificaat ‘Etiketteren van Voedingsmiddelen’.
€ 375,00 ex.BTW, per persoon
1 trainingsdag, doorgang bij minimaal 3 personen