Toegepaste Microbiologie voor Foodmanagers

Toegepaste Microbiologie voor Foodmanagers

Microbiologie is een belangrijk thema in de voedingsindustrie. Niet alleen op het gebied van hygiëne, maar ook in de productietechnologie spelen micro-organismen een rol van betekenis. Als u in uw dagelijkse praktijk regelmatig te maken heeft met microbiologie is het van belang dat u de basiskennis beheerst, de vaktermen kent en weet waar u op moet letten bij de beheersing.

 

Doel

Het doel van deze training is een kennismaking met microbiologie. U krijgt basiskennis aangereikt rondom de soorten, de eigenschappen en beheersing van de meest voorkomende micro-organismen in een levensmiddelen-productieomgeving. De cursist heeft na afloop van deze training voldoende inzicht en kennis om binnen de eigen werksituatie microbiologie en wetgeving te kunnen begrijpen en toe te passen.

 

Inhoud

  • Inleiding microbiologie
  • Welke micro-organismen komt u tegen?
  • Terminologie
  • Procesomstandigheden en microbiologie
  • Beheersing, monstername en analyse-interpretatie

 

Programma

Inleiding microbiologie: Wat zijn de meest voorkomende micro-organismen en wat zijn hun eigenschappen? Wat zijn pathogenen en waarom moet u deze beheersen? Wat zijn de gevolgen van een teveel aan pathogenen? Met welke terminologie krijgt u te maken? Hoe selecteert u een laboratorium voor uw analyses en hoe stuurt u hen aan? Hoe richt u de monsternamecyclus in en hoe interpreteert u de analyses? Wat zijn de eisen op het gebied van onderzoek vanuit de wet- en regelgeving ? Hoe kun je pathogenengroei beheersen?

 

Vragenronde

De trainer behandelt enkele door de cursist aangedragen praktijkvraagstukken.
(minimaal 1 week voor de training gewenste onderwerpen mailen naar FoodCampus@ktba.eu)

 

Doelgroep

Kwaliteits – of QA-functionarissen.

 

Locatie

FoodCampus trainingscentrum Kaatsheuvel of incompany (bij deelname minimaal 3 personen van één bedrijf)

 

Tijden

09:00 – 12:00 uur (ochtendprogramma)
12:00 – 12:30 uur (lunch aangeboden door KTBA)
12:30 – 15:00 uur (middagprogramma)
15:00 – sluiting, gratis toegang Efteling (Alleen bij training gevolgd in FoodCampus trainingscentrum Kaatsheuvel.)
(bij in-company tijden in overleg)

 

Data

03-09-2015

 

Iedere deelnemer ontvangt een syllabus. De cursist ontvangt het op naam gestelde FoodCampus-Certificaat ‘Toegepaste Microbiologie voor Foodmanagers’.

 

€ 375,00 ex.BTW, per persoon
1 trainingsdag, doorgang bij minimaal 3 personen