Etiketteren van Levensmiddelen
Ingrediënten, voedingswaarden, allergie-informatie en voedingsclaims zijn zeer essentiële zaken bij de informatie-overdracht van de foodproducent naar de consument. Daarom geldt voor etikettering van levensmiddelen een strikte wet- en regelgeving. Het doel hiervan is te garanderen dat bij de etikettering van levensmiddelen correcte informatie wordt verstrekt en dat foutieve of voor de consument slecht begrijpelijke informatie wordt vermeden.
Volgens de Verordening 1169/2011 Voedselinformatieverstrekking, moeten alle verpakkingen en labels voldoen aan de wetgeving.
Doel
In de training Etiketteren van Levensmiddelen leert u op zelfstandige wijze etiketten en productinformatie op te stellen of te beoordelen.
Inhoud
- Aanleiding etikettering
- Het opstellen van een etiket dat voldoet aan alle wettelijke eisen
- Voedingswaarden en allergenen
- Etiketteren volgens de wetgeving
- Zowel de nationale als de nieuwe verordening voedselinformatie (EG 1169/2011) zullen worden besproken
- Oefenen in de praktijk
Programma
U krijgt informatie over de achtergronden van etikettering. Uit de presentatie komt duidelijk naar voren hoe het precies werkt met zaken als KWID, voedingswaarden, declaratie vande referentie-inname en allergenen. Net als oefeningen uit de praktijk en de meest gemaakte fouten.
Vragenronde
De trainer behandelt enkele door de cursist aangedragen praktijkvraagstukken.
(minimaal 1 week voor de training gewenste onderwerpen mailen naar FoodCampus@ktba.com)
Kosten
€ 425,00
Locatie
FoodCampus trainingscentrum Kaatsheuvel of incompany (bij deelname minimaal 3 personen van één bedrijf)
Tijden
09:00 – 12:00 uur (ochtendprogramma)
12:00 – 12:30 uur (lunch aangeboden door KTBA)
12:30 – 15:00 uur (middagprogramma)
Beschikbare data
15-09-2017
30-10-2017
Direct inschrijven
Klik hier om u direct in te schrijven
Incompany