Audits

Om te controleren of uw bedrijf voldoet aan de voedselveiligheidstandaarden (HACCP, BRC, IFS etc.) is elk
bedrijf verplicht om het voedselveiligheidssysteem periodiek te laten controleren in de vorm van een audit.

Een audit is alleen zinvol indien deze wordt uitgevoerd door een expert op het gebied van voedselveiligheid,
de auditor bekend is met de standaard en audittechnieken beheerst, de audit kritisch wordt benaderd en alle
onderdelen binnen de audit zo objectief mogelijk worden beoordeeld. Natuurlijk speelt ook de medewerking
door de geauditeerden hierbij een belangrijke rol, maar hier heeft de auditor vaak meer invloed op dan vaak
wordt gedacht.

Indien een audit op correcte wijze wordt uitgevoerd is het een van de krachtigste instrumenten voor
een correcte borging van voedselveiligheid en biedt het auditresultaat tevens goede inzage in kansen ter
verbetering en groei van de organisatie.

 

Er veranderd behoorlijk wat op het gebied van audits en eisen. Zo is afgelopen jaar de BRC certificering aanzienlijk veranderd.

Poll
Binnen 10 jaar is de kassaloze supermarkt de standaard
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie