wanneer? | 1 juni 2023 09:00 |
waar? | Kaatsheuvel |
kosten? | € 560,- |
Microbiologie is een belangrijk thema in de voedingsindustrie. Niet alleen op het gebied van hygiëne, maar ook in de productietechnologie spelen micro-organismen een rol van betekenis. Als u in uw dagelijkse praktijk regelmatig te maken heeft met microbiologie is het van belang dat u de basiskennis beheerst, de vaktermen kent en weet waar u op moet letten bij de beheersing.
DOEL
Het doel van deze training is een kennismaking met microbiologie. U krijgt basiskennis aangereikt rondom de soorten, de eigenschappen en beheersing van de meest voorkomende micro-organismen in een levensmiddelen-productieomgeving. De cursist heeft na afloop van deze training voldoende inzicht en kennis om binnen de eigen werksituatie microbiologie en wetgeving te kunnen begrijpen en toe te passen.
INHOUD
PROGRAMMA
Inleiding microbiologie: Wat zijn de meest voorkomende micro-organismen en wat zijn hun eigenschappen? Wat zijn pathogenen en waarom moet u deze beheersen? Wat zijn de gevolgen van een teveel aan pathogenen?
Met welke terminologie krijgt u te maken? Hoe selecteert u een laboratorium voor uw analyses en hoe stuurt u hen aan? Hoe richt u de monsternamecyclus in en hoe interpreteert u de analyses? Wat zijn de eisen op het gebied van onderzoek vanuit de wet- en regelgeving? Hoe kun je pathogenengroei beheersen?
VRAGENRONDE
De trainer behandelt enkele door de cursist aangedragen praktijkvraagstukken. (Minimaal 1 week voor de training gewenste onderwerpen mailen naar academy@ktba.com).
Beschikbare data
28-03-2023 - Kaatsheuvel
01-06-2023 – Zwolle
Tijden
09:00 – 12:00 uur (ochtendprogramma)
12:00 – 12:30 uur (lunch aangeboden door KTBA)
12:30 – 16:00 uur (middagprogramma)
16:00 – sluiting (bij in-company tijden in overleg)
Meer informatie
Bron: KTBA - partner FoodPro Network