Keurmeestermodule P12 Zachtfruit (aardbei, houtig kleinfruit, kers)
Op 10 januari start de 3-daagse Keurmeestermodule P12 Zachtfruit (aardbei, houtig kleinfruit en kers). Wil jij alles weten over deze producten schrijf je dan snel in. We hebben nog een aantal plaatsen over.
Tijdens de productmodule kleinfruit wordt er aandacht geschonken aan de volgende onderwerpen:
- Benamingen, herkomst, geschiedenis en uiterlijk van de behandelde producten
- Productie en handelsstromen in Nederland en de Europese Unie
- Teelt, teeltwijze, rassen, oogst, ziekten & gebreken, vakterminologie en begrippen
A) EU voorschriften inzake “Specifieke normen” voor de van toepassing zijnde producten
B) EU voorschriften inzake “Algemene normen” voor de overige producten
C) De UNECE richtlijnen voor de niet genormeerde producten - Bewaarcondities, opslagduur, temperatuur, condities bij gemengde opslag. Onder andere allergenen/bio
- Praktisch keuren aan de hand van monsters of partijen, waarbij het beoordelen, indelen, controleren en/of corrigeren van de product kwaliteit getraind wordt
- Herkennen van rassen, producten, rijpheidstadia, ziekten en gebreken
- Toepassen van publiek- en privaatrechtelijke verordeningen en kwaliteits- en sorteringsvoorschriften van EU, KCB en afzetorganisaties
- Oordelen over en kunnen toepassen van fytosanitaire-, residu-, tolerantie- verpakkings-, fust-, en aanduidingsvoorschriften
- Bedrijfsbezoeken op o.a. teeltbedrijven of pakstations
Kijk hier naar meer informatie
Bron: Normec Foodcare - partner FoodPro Network