Keurmeestermodule P8: sluitkool, spruiten, broccoli, bloemkool, chinese kool en boerenkool

Op 11 januari start de 3-daagse Keurmeestermodule P8: sluitkool, spruiten, broccoli, bloemkool, chinese kool en boerenkool. Wil jij meer kennis krijgen over deze producten schrijf je dan snel in.

Tijdens de productmodule P8 wordt er aandacht geschonken aan de volgende onderwerpen:

  • Benamingen, herkomst, geschiedenis en uiterlijk van de behandelde producten
  • Productie en handelsstromen in Nederland en de Europese Unie
  • Teelt, teeltwijze, rassen, oogst, ziekten & gebreken, vakterminologie en begrippen
    A) EU voorschriften inzake “Specifieke normen” voor de van toepassing zijnde producten
    B) EU voorschriften inzake “Algemene normen” voor de overige producten
    C) De UNECE richtlijnen voor de niet genormeerde producten
  • Bewaarcondities, opslagduur, temperatuur, condities bij gemengde opslag. Onder andere allergenen/bio
  • Praktisch keuren aan de hand van monsters of partijen, waarbij het beoordelen, indelen, controleren en/of corrigeren van de product kwaliteit getraind wordt
  • Herkennen van rassen, producten, rijpheidstadia, ziekten en gebreken
  • Toepassen van publiek- en privaatrechtelijke verordeningen en kwaliteits- en sorteringsvoorschriften van EU, KCB en afzetorganisaties
  • Oordelen over en kunnen toepassen van fytosanitaire-, residu-, tolerantie- verpakkings-, fust-, en aanduidingsvoorschriften
  • Bedrijfsbezoeken op o.a. teeltbedrijven of pakstations

Kijk hier naar meer informatie

 

Bron: Normec Foodcare - partner FoodPro Network