Etiketteerwetgeving (inter)nationaal

De etikettering van voedingsmiddelen is streng geregeld in de Warenwet. Het is van essentieel belang om de consument te voorzien van de juiste informatie over de kenmerken van het product, zodat deze kan nagaan of het product tegemoet komt aan zijn behoeften en geschikt is voor zijn omstandigheden. Denk hierbij niet alleen aan smaak en voorkeur, maar ook aan serieuze kwesties als een allergie of een intolerantie.

In de praktijk blijkt dat etikettering van voedingsmiddelen niet eenvoudig is. Het voorkomen van fouten op de verpakking door extra aandacht te schenken aan wetgeving, is essentieel. FoodPro Labelchecks is een service van FoodPro die u begeleidt bij het correct opstellen van uw productinformatie.

FoodPro is tevens specialist op het gebied van internationale etiketteringswetgeving.

Voor diverse producenten en retailers in allerlei verschillende landen verzorgen we de beoordeling van de etikettering op hun food-verpakkingen. Dit worden LabelChecks genoemd. De producten worden ad-hoc of periodiek beoordeeld en getoetst aan de meest recente doelwetgeving.

Vanaf 13 december 2011 is de nieuwe Verordening Voedselinformatie in werking getreden. Het is mogelijk uw LabelChecks door ons volgens deze nieuwe wetgeving uit te laten voeren. Uw huidige etiketten kunnen worden omgezet naar de nieuwe versie volgens de nieuwe wetgeving.

Spotlight
Spotlight
Spotlight
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Advertentie
uw banner hier?