Fairtrade

De wereld veranderen kan heel eenvoudig zijn. Je geniet van een lekker ontbijt met koffie, sap en een mooi servies. En tegelijkertijd weet je dat de makers in Afrika, Azië of Latijns-Amerika er beter van worden. Dat is de overtuiging van Fair Trade Original, de organisatie die staat voor handel die ontwikkelt. Fair Trade Original bestaat sinds 1959 en is de grondlegger van de ontwikkelingshandel, een initiatief dat wereldwijd navolging heeft gevonden. Door ontwikkelingshandel vinden producten van boeren en ambachtslieden in ontwikkelingslanden hun weg naar de exportmarkt. Voor hen betekent dit werkgelegenheid, inkomen en een beter bestaan.

De organisatie, werkzaam als stichting zonder winstoogmerk, is opgericht in 1959 en importeerde in 1967 de allereerste fairtrade producten in Nederland. Sindsdien is de organisatie uitgegroeid tot importeur, groothandel, productmerk en coördinator van ontwikkelingsprogramma's: een unieke combinatie

Fair Trade Original producten worden o.a. verkocht in supermarkten, Wereldwinkels, WAAR-winkels en via Wehkamp.nl. De consument kiest steeds vaker bewust voor Fair Trade producten.

Spotlight
Spotlight
Spotlight
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Advertentie
uw banner hier?