Staking Unox gaat door: "Er dreigen lege schappen''

OSS - Medewerkers van de Unox-fabriek in Oss leggen sinds maandagavond het werk voor 24 uur neer. Volgens vakbond FNV dreigen de schappen van supermarkten leeg te raken.

De medewerkers staken al voor de vijfde keer deze maand. Ze voeren onder meer actie voor het behoud van hun pensioen. Een woordvoerder van moederbedrijf Unilever spreekt tegen dat de schappen leeg beginnen te raken.  ‘Er liggen voldoende producten in de supermarkt.’ Wel erkende de woordvoerdster dat de beschikbare voorraden niet oneindig zijn.

Unilever gaat er dan ook niet van uit dat klanten daadwerkelijk voor een leeg schap komen te staan. Unilever vindt dat ook niet nodig. ‘Wij hebben helemaal geen eindbod op tafel gelegd dus er is ruimte om te praten’, aldus de woordvoerster. ‘Het is jammer dat FNV daar momenteel niet voor kiest.’

Moederbedrijf Unilever verkoopt de fabriek in Oss aan vleesverwerker Zwanenberg. Deze zou willen sleutelen aan de pensioenen. De circa driehonderd werknemers willen daarvoor compensatie van Unilever. Daarnaast eisen zij garanties over het behoud van hun baan.





Laatste nieuws