Mogelijk nieuwe Jumbo Foodmarkt in Naaldwijk

NAALDWIJK - Een nieuw onderzoek laat zien dat er wel degelijk ruimte is voor een Jumbo Foodmarkt in Naaldwijk. Aldus AD Westland.

Een paar maanden geleden zette de Raad van State nog een streep door de bouwplannen van het grote Jumbo concept. Volgens de Raad van State zou de nieuwe Foodmarkt in Naaldwijk leiden tot een enorm overaanbod aan supermarktmeters.

Inmiddels heeft het Bureau Stedelijke Planning in opdracht van de gemeente een nieuw onderzoek uitgevoerd, met als conclusie dat de toevoeging van een Jumbo Foodmarkt van 3750 vierkante meter wel verantwoord is. De verwachte groei van de bevolking in het Westland speelt daarin een belangrijke rol. Op dit moment wonen er ruim 105.000 mensen in het Westland, maar de verwachting is dat dit oploopt tot circa 124.000 in 2030.

Volgens de lokale politiek is met het onderzoek de komst van de Jumbo Foodmarkt een stuk dichterbij. ‘Er moest een aantal dingen gerepareerd worden en dat is nu gedaan’, aldus Remmert Keizer van lokale partij GBW in het AD.

De Jumbo Foodmarkt in Naaldwijk moet in 2020 de deuren openen. Jumbo opende zijn eerste Foodmarkt in Breda. Daarna volgden Amsterdam en Veghel. Daarnaast kreeg Jumbo afgelopen zomer toestemming voor de bouw van een nieuwe Foodmarkt in Tilburg.





Laatste nieuws