Garnalen Albert Heijn, Lidl en Jumbo krijgen dikke onvoldoende van Consumentenbond

DEN HAAG – Aldi heeft volgens de Consumentenbond de beste supermarktgarnalen. De garnalen van Albert Heijn, Lidl en Jumbo krijgen van de Consumentenbond een dikke onvoldoende.

Versgehalte

In de Consumentengids  is de Consumentenbond met name erg kritisch over het versgehalte van de garnalen, hoewel het eten ervan niet onveilig is. ‘Met de hygiëne van de garnalen zit het wel snor. Blijkbaar wordt er in de keten hygiënisch gewerkt. Ook ziekmakende bacteriën treffen we niet aan. Maar met de versheid van de Hollandse garnalen uit de supermarkt blijkt het slecht gesteld’, aldus de bond in het artikel. 

Aldi krijgt met een 8,1 met afstand het hoogste cijfer in het onderzoek. ‘Een uitmuntende score voor versheid: op deze garnalen troffen we de minste bacteriën aan.’ Ook de garnalen van Plus (7,5) en Dirk (7,2) scoorden een ruime voldoende.

Jumbo

Jumbo krijgt een 2,4 van de Consumentenbond. ‘De garnalen van Jumbo zijn met een te hoog aantal bacteriën in drie van de vijf monsters niet geschikt voor een frisse garnalencocktail’. ‘De hoeveelheid toegevoegd benzëzuur ligt boven de wettelijke limiet, dus wij raden dit product af.’ Aldus de Consumentenbond in het artikel.

De Consumentenbond kocht op vijf verschillende dagen op verschillende locaties bij zes ketens een bakje garnalen voor het onderzoek.





Laatste nieuws