TIP: Blijf op de hoogte!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen in de voedingsindustrie. Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief.

Aanmelden

Het FoodPro netwerk

FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network! Registreer nu.

Registreren

Of volg ons      

Handhygiëne: de richtlijnen in de voedingsindustrie

20-04 06:05 | bron: FoodPro Network

ENSCHEDE - Werknemers in de voedingsmiddelenindustrie vragen zich vaak af wat nu precies goede handhygiëne is. Moet je je handen desinfecteren, wassen of beide? Het staat vast dat personeel een risicofactor voor bacteriënoverdracht is. In het ergste geval kan dit leiden tot een bacteriële besmetting met voedselinfecties als gevolg. Wat zijn de wettelijk verplichte eisen voor hand hygiëne om dit te voorkomen?

Wettelijke verplichtingen

Regelgeving rond hygiëne toont aan dat personeel in voedingsbedrijven een hoog hygiëne niveau nastreeft. Disposable kleding en detecteerbare werkmaterialen zijn niet meer weg te denken bij foodbedrijven . Behalve deze wettelijke verplichtingen zijn er ook andere kwaliteitsmanagementsystemen waar aan voldaan moet worden, vaak HACCP gerelateerd. Onder deze kwaliteitsmanagementsystemen vallen:

Desinfecteren, wassen of allebei?
Micro-organismen kunnen van handen worden verwijderd door desinfectie of door het wassen van de handen. Onderzoek toont aan dat het toepassen van 1 van de handelingen niet voor volledige ontsmetting zorgt.

Lees hier meer.



Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan middels het deelnameformulier


Laatste nieuws
26 apr Moederbedrijf van bestelsite Foodora groeit flink
26 apr Liefst 79 Belgische supermarkten Lidl hebben te maken met spontane stakingen
26 apr INTRAFOOD:18 Vakbeurs voor ingrediënten voor de voedingsindustrie
26 apr HACCP. Voor veilig voedsel
26 apr Cold chain Seminar
26 apr 20 juni: Workshop: Social Media in de voedingsindustrie
26 apr Vacature: Quality Assurance Manager bij Van Loon Vlees
25 apr Milka neemt deel aan duurzaamheidsprogramma
25 apr Ook Belgische investeerder betrokken bij overname margarinetak Unilever
25 apr Slechts 4 op de 10 kinderen eten genoeg groente en fruit
25 apr Handhygiëne richtlijnen in de voedingsindustrie
25 apr Scherpere EU voedselcontroles: zijn dit voldoende maatregelen?
25 apr 15 mei: Allergenenbeheersing met VITAL
24 apr Coca-Cola ziet omzet suikervrije producten groeien
24 apr Ierland mag frisdranktaks heffen
Poll
De NVWA zou meer bevoegdheden moeten krijgen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie