Handhygiëne: de richtlijnen in de voedingsindustrie

04-07 06:03 | bron: FoodPro Network

ENSCHEDE - Werknemers in de voedingsmiddelenindustrie vragen zich vaak af wat nu precies goede handhygiëne is. Moet je je handen desinfecteren, wassen of beide? Het staat vast dat personeel een risicofactor voor bacteriënoverdracht is. In het ergste geval kan dit leiden tot een bacteriële besmetting met voedselinfecties als gevolg. Wat zijn de wettelijk verplichte eisen voor hand hygiëne om dit te voorkomen?

Wettelijke verplichtingen

Regelgeving rond hygiëne toont aan dat personeel in voedingsbedrijven een hoog hygiëne niveau nastreeft. Disposable kleding en detecteerbare werkmaterialen zijn niet meer weg te denken bij foodbedrijven . Behalve deze wettelijke verplichtingen zijn er ook andere kwaliteitsmanagementsystemen waar aan voldaan moet worden, vaak HACCP gerelateerd. Onder deze kwaliteitsmanagementsystemen vallen:

Desinfecteren, wassen of allebei?
Micro-organismen kunnen van handen worden verwijderd door desinfectie of door het wassen van de handen. Onderzoek toont aan dat het toepassen van 1 van de handelingen niet voor volledige ontsmetting zorgt.

Lees hier meer.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan middels het deelnameformulier


Laatste nieuws
20 jul Carrefour komt met personal shopper en levering binnen 1,5 uur
20 jul Nestlé snoeit verder in suiker, vet en zout
20 jul Deliveroo gaat samenwerken met sterrenchefs en test restaurantconcept
20 jul Als food merk overleven in Mexico
20 jul Expertisecentrum voor het Slagersambacht
20 jul 27 september: Allergenenbeheersing met VITAL
19 jul Kellogg's vermindert zout- en suikergehalte van ontbijtgranen
19 jul Omzet Unilever groeit minder hard dan verwacht
19 jul Greenyard: ‘We zetten alle mogelijke stappen om de listeriabesmetting op te lossen’
19 jul Biologische landbouw in Nederland neemt toe
19 jul Nederlandse bedrijven gebruiken vaker duurzame cacao
19 jul Nieuwe Europese wetgeving voor etikettering producten
19 jul Voedingsgiganten willen etikettering op basis van kleurcode en portiegrootte
19 jul 5 september: BRC Global Standard-Food Safety
18 jul FrieslandCampina eerste associate member Medical Nutrition International
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie