The Foodmaker komt met eetbaar bord
bron: FoodPro Network
HASSELT - The Foodmaker wil altijd zo duurzaam mogelijk werken en komt daarom met een opmerkelijk nieuw bord. Voortaan kunnen klanten van de restaurantketen ook hun bord gewoon opeten.
Het idee komt van CEO Lieven Vanlommel die de keten zo nog duurzamer wil laten werken. Eerder maakte de keten al gebruik van duurzame verpakkingen.
“Maar zelfs dat blijft een verpakking. Al drie jaar zat ik te broeden op een plan met organische borden. Dat testen we nu eindelijk in onze pop-up in Hasselt”, aldus Vanlommel tegen de Gazet van Antwerpen.
De borden zijn gemaakt uit een mix van geplette groenten en granen, die tot een pap worden gemaakt en vervolgens in een mal worden gebakken. Vanlommel vergelijkt de smaak met de smaak van cracker en volgens hem best smakelijk.
Eetbaar bestek
De volgende stap van het bedrijf is eetbaar bestek. “Eerst nog testen hoe dat het best werkt, zodat mensen niet alleen een steeltje overhouden als ze iets van hun vork bijten (......)”, aldus Vanlommel.
De pop-up store is sinds begin deze maand te vinden in de Design & Food Market in Hasselt.
Bron: FoodPro Network Belgium
Laatste nieuws
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
-
25 apr Dirk gaat personeel voorzien van bodycams
-
25 apr A-merken Nestlé blijven last houden van zuinige consument
-
25 apr EU verbiedt ongezonde aroma's voor rookworst en barbecuesaus
-
25 apr E.Leclerc marktleider en prijsleider in Frankrijk
-
25 apr Aviko werkt aan frietketen zonder CO2-uitstoot in 2030
-
25 apr Legionella-onderzoek: het belang van risicoanalyse en watermonsters
-
25 apr Nieuwe uitdaging binnen Odin voor directeur Theo Boon
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan