HEMA boekt hogere winst en omzet in derde kwartaal

AMSTERDAM - HEMA heeft in het derde kwartaal een hogere winst en omzet geboekt. De warenhuisketen verkocht voornamelijk meer huishoudelijke artikelen, voedingsmiddelen en persoonlijke verzorgingsproducten.

De nettowinst van Hema kwam in het derde kwartaal uit op 4,6 miljoen euro. Een jaar geleden leed het bedrijf nog een verlies van 1,6 miljoen euro.

De omzet van Hema groeide naar 308,2 miljoen euro. Dat is 2,3 procent meer dan in hetzelfde kwartaal in 2016. Toen noteerde Hema een ozmet van 301,2 miljoen euro.

In de Benelux zijn kleine winkels inmiddels ingericht volgens een nieuw internationale concept. Hema is momenteel bezig het concept ook toe te passen op de grotere winkels. Bovendien is het bedrijf druk met het testen van een nieuw foodconcept.

CEO van HEMA Tjeerd Jegen is tevreden met de resultaten in het derde kwartaal. "We hebben wederom goede voortgang geboekt met onze groeistrategie waardoor we voor het eerst sinds 2012 in het derde kwartaal een nettowinst hebben gerapporteerd".





Laatste nieuws