Akkoord over cao vleeswarenindustrie

UTRECHT - Er is een onderhandelingsakkoord over een nieuwe cao in de vleeswarenindustrie. Werkgevers in de vleeswarenindustrie kwamen met een nieuw bod na het vastlopen van de onderhandelingen vorige week.

De nieuwe cao gaat met terugwerkende kracht in van 1 augustus 2017 tot 1 februari 2019. De leden van CNV Vakmensen zullen de komende weken stemmen over het bereikte resultaat, aldus de vakbond. Nieuwe stakingsacties van werknemers zijn hiermee voorlopig van de baan.

In de nieuwe cao is er een loonverhoging van 3,5 procent afgesproken. Op 1 december 2017 krijgen de medewerkers een verhoging van 2 procent en op 1 juli 2018 komt daar nog 1,5 procent bij. Bovendien krijgen de werknemers twee eenmalige uitkeringen en zijn er afspraken gemaakt over hogere ploegentoeslagen en doorbetaling van de tijd die werknemers kwijt zijn aan de verplichte hygiënemaatregelen na werk. 

Peter de Ridder, bestuurder van CNV Vakmensen: “Deze cao levert een belangrijke verbetering voor de kwaliteit van het werk in deze sector", stelt De Ridder. "De werknemers in deze sector werken hard, ze verdienen hogere lonen en betere arbeidsomstandigheden."

Bron: CNV





Laatste nieuws