Metro verwacht winst te kunnen opvoeren in 2018

DUSSELDORF - Metro denkt zijn winst volgend jaar stevig te kunnen opvoeren. Het moederbedrijf van Makro heeft naar eigen zeggen een overgangsperiode achter de rug en ziet mogelijkheden voor verbetering in de bedrijfsvoering, onder andere op het vlak van digitalisering.

Metro splitste zich in juli op en ging door zonder de retailtak Ceconomy, die onder meer eigenaar is van MediaMarkt en Saturn. Het deel met de horecagroothandels en Real-supermarkten bleef over. Daar stegen de opbrengsten in het boekjaar dat liep tot eind september met 1,6 procent tot ruim 37 miljard euro.

Onder aan de streep bleef 325 miljoen euro over, tegenover een nettowinst van 519 miljoen euro vorig jaar. De winstdaling kwam door eenmalige posten. Waren deze er niet geweest, dan was het resultaat gestegen.

Voor komend jaar verwacht Metro een verdere groei van de omzet. De operationele winst (ebitda), exclusief bijvoorbeeld de bijdragen van vastgoedtransacties, gaat daarbij naar verwachting met circa een tiende omhoog.

Bron: ANP





Laatste nieuws