Uber Eats wil koeriers beschermen met aanvullende verzekering

AMSTERDAM - Bezorgdienst Uber Eats wil de zelfstandige koeriers die werken voor het bedrijf beter beschermen met het aanbieden van een aanvullende verzekering. Uber Eats lijkt hiermee in te spelen op de actualiteit.

De bezorgdienst gaat hiervoor samenwerken met verzekeraar AXA Corporate Solutions. De aanvullende verzekering is vanaf 8 januari 2018 beschikbaar in negen landen in de Europese Unie, waaronder Nederland, Oostenrijk, Polen en Portugal. De verzekering is bedoeld voor koeriers die maaltijden met een fiets of scooter bezorgen.

In de aanvullende verzekering is onder meer een vergoeding van medische kosten van ziekenhuisopname na een ongeval tot maximaal 3.000 euro opgenomen. Ook letsel dat is toegebracht aan derden en materiële schade worden in dit geval vergoed.

Bij een bewezen ernstige ziekte of ernstig letsel, waarvoor een ziekenhuisopname nodig is, kan de koerier maximaal vijftien dagen een vergoeding van 50 euro per dag claimen.

Bij blijvende volledige arbeidsongeschiktheid krijgt de koerier een vergoeding van maximaal 30.000 euro. In geval van overlijden wordt maximaal 30.000 euro uitgekeerd, naast een toelage van 3.000 euro voor de kosten van de uitvaart.

"Dit pakket is de eerste in zijn soort en speciaal ontworpen voor zelfstandige koeriers die werken met Uber Eats”, aldus Filip Nuytemans van Uber Eats.

De Tweede Kamer uitte eerder zijn zorgen over de plannen van concurrent Deliveroo om alleen nog met zzp'ers als bezorgers te werken en niet met vaste contracten.





Laatste nieuws