Kerstmaaltijd laten bezorgen op eerste kerstdag nog taboe

AMSTERDAM - Nederlanders laten steeds vaker maaltijden thuisbezorgen, maar voor de traditionele kerstmaaltijd op eerste kerstdag doen we dat nog niet. Op tweede kerstdag vinden we het al een stuk minder erg om de maaltijd te laten bezorgen.
 
Van de vier grote maaltijdbezorgdiensten zijn er twee waar je op eerste kerstdag maaltijden kunt bestellen en dan alleen als je in Amsterdam woont. Deliveroo en Foodora sluiten hun bestelapp die dag. Uber Eats is op eerste kerstdag wel actief in Amsterdam. Thuisbezorgd.nl bezorgt wel door heel het land, maar verwacht een derde minder orders dan op normale dagen.
 

Tweede kerstdag

Tweede kerstdag laat nog wisselende resultaten zien voor de maaltijdbezorgers. Zo geven Thuisbezorgd en Deliveroo aan dat het dan drukker is dan op een normale dag, terwijl Foodora het vorige jaren rustiger had dan op andere dagen. Volgens Thuisbezorgd wordt er per bestelling ook meer geld uitgegeven.

Nieuwjaarsdag

Alle bezorgdiensten geven verder aan dat nieuwjaarsdag een absolute topdag is. Foodora claimt zelfs kantoorpersoneel in te zetten als bezorgers op die dag.

Bron: ANP





Laatste nieuws