Voedingscentrum: voedsel heeft meer impact op klimaat dan vervoer

28-12 09:29 | bron: FoodPro Network
DEN HAAG - Voedsel heeft een enorme impact op het milieu. Maar liefst 20 tot 35 procent van de milieubelasting en CO2-uitstoot komt van voedsel. Dat is nog meer dan bij vervoer. Aldus het Voedingscentrum. Door duurzamer te eten kan de milieu-impact tot wel 50 procent omlaag gaan. En consumenten slaan meteen twee vliegen in één klap, want wie duurzamer eet, eet meteen ook gezonder.
 
 
Waarom is er zoveel energie nodig om voeding te produceren? Bekijk de uitleg in de onderstaande video van het Voedingscentrum:
 
 


Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan middels het deelnameformulier


Laatste nieuws
23 jan Albert Heijn richt etnisch schap opnieuw in
23 jan Unilever: 'Out-of-stock' jaagt 40 procent klanten weg
23 jan 15 februari 2018: Safe Quality Food (SQF)
22 jan Kassaloze supermarkt Amazon nu ook open voor publiek
22 jan Coca-Cola wil voor elke verkochte fles een gerecyclede fles in de markt zetten
22 jan Colruyt controleert vleesleveranciers ook zelf
22 jan Ook Shanghai test supermarkt zonder werknemers (video)
22 jan 30 januari: Allergenenbeheersing met VITAL
19 jan Lidl schroeft zijn Amerikaanse ambities wat terug
19 jan Bonden en Unilever komen tot akkoord loonsverhoging in nieuwe cao
19 jan Gates en Branson investeren in laboratorium vlees
19 jan 25 januari: BRC Global Standard-Food Safety
18 jan Groeitempo van Carrefour zwakt af
18 jan 'Grote voedingsproducenten nog ondermaats in duurzaam inkopen'. Unilever, Ahold, Danone, Coca-Cola en Ferrero presteren wel goed
18 jan Hak zet suikerreductie in appelmoes voort
Poll
Binnen 10 jaar is de kassaloze supermarkt de standaard
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie