Voedingscentrum: voedsel heeft meer impact op klimaat dan vervoer

28-12 09:29 | bron: FoodPro Network
DEN HAAG - Voedsel heeft een enorme impact op het milieu. Maar liefst 20 tot 35 procent van de milieubelasting en CO2-uitstoot komt van voedsel. Dat is nog meer dan bij vervoer. Aldus het Voedingscentrum. Door duurzamer te eten kan de milieu-impact tot wel 50 procent omlaag gaan. En consumenten slaan meteen twee vliegen in één klap, want wie duurzamer eet, eet meteen ook gezonder.
 
 
Waarom is er zoveel energie nodig om voeding te produceren? Bekijk de uitleg in de onderstaande video van het Voedingscentrum:
 
 




Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan middels het deelnameformulier


Laatste nieuws
20 jul Carrefour komt met personal shopper en levering binnen 1,5 uur
20 jul Nestlé snoeit verder in suiker, vet en zout
20 jul Deliveroo gaat samenwerken met sterrenchefs en test restaurantconcept
20 jul Als food merk overleven in Mexico
20 jul Expertisecentrum voor het Slagersambacht
20 jul 27 september: Allergenenbeheersing met VITAL
19 jul Kellogg's vermindert zout- en suikergehalte van ontbijtgranen
19 jul Omzet Unilever groeit minder hard dan verwacht
19 jul Greenyard: ‘We zetten alle mogelijke stappen om de listeriabesmetting op te lossen’
19 jul Biologische landbouw in Nederland neemt toe
19 jul Nederlandse bedrijven gebruiken vaker duurzame cacao
19 jul Nieuwe Europese wetgeving voor etikettering producten
19 jul Voedingsgiganten willen etikettering op basis van kleurcode en portiegrootte
19 jul 5 september: BRC Global Standard-Food Safety
18 jul FrieslandCampina eerste associate member Medical Nutrition International
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie