Voedingscentrum: voedsel heeft meer impact op klimaat dan vervoer

28-12 09:29 | bron: FoodPro Network
DEN HAAG - Voedsel heeft een enorme impact op het milieu. Maar liefst 20 tot 35 procent van de milieubelasting en CO2-uitstoot komt van voedsel. Dat is nog meer dan bij vervoer. Aldus het Voedingscentrum. Door duurzamer te eten kan de milieu-impact tot wel 50 procent omlaag gaan. En consumenten slaan meteen twee vliegen in één klap, want wie duurzamer eet, eet meteen ook gezonder.
 
 
Waarom is er zoveel energie nodig om voeding te produceren? Bekijk de uitleg in de onderstaande video van het Voedingscentrum:
 
 




Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan middels het deelnameformulier


Laatste nieuws
15 okt Voedingscentrum: 'Pak snoepreclame op scholen en in games aan'
15 okt FNLI komt met innovatie-award
15 okt Mondelez maakt al zijn verpakkingen recyclebaar
15 okt Albert Heijn roept makreel terug vanwege listeria
15 okt Consumentenkoepel wil Europese regels voor misleidende info op voeding
15 okt HelloFresh wil groei in Verenigde Staten aanjagen
15 okt Bekijk de recalls in de voedingsindustrie (EU)
15 okt 12 december: Workshop: Social Media in de voedingsindustrie
12 okt Kellogg's vermindert zout- en suikergehalte van ontbijtgranen
12 okt Multinationals goed voor 30 procent van Nederlandse economie
12 okt NestlĂ© wil uiterlijk in 2025 haar verpakkingen voor 100% recyclen of hergebruiken
12 okt Nieuwe Europese wetgeving voor etikettering producten
12 okt Vijf actuele supermarkttrends
12 okt 15 november: BRC Global Standard-Food Safety
11 okt China pakt voedselfraude aan
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie