Coop ziet omzet in 2017 toenemen met 5,3 procent

VELP - Supermarktketen Coop heeft zijn omzet in 2017 met 5,3 procent zien toenemen tot 1,177 miljard euro. De verkopen van de coöperatie groeien hiermee harder dan de markt (3,7 procent). Aldus Coop in een persbericht. Ook de onlinebestellingen vertoonden een forse omzetstijging.
 
Financieel directeur Herco Boer zegt dat de naamsbekendheid door een mediacampagne flink is toegenomen. Coop opende in 2017 vijf nieuwe winkels en heeft nu 263 vestigingen in totaal. Daarnaast zijn 39 winkels ingrijpend verbouwd.

''Onze keten heeft opnieuw volop geïnvesteerd in bestaande en nieuwe winkels en met onze landelijke tv-campagne flink ingezet op de merk- en naamsbekendheid''. ''Investeringen die resultaat opleverden in omzetgroei door zowel een toename in klantbezoeken alsook een hogere besteding per kassabon.'' Aldus Boer.

De winkelketen zet zijn strategie in 2018 voort. Door nieuwe winkels te openen, het uitbreiden van het winkels in de binnensteden, onlineverkoop en thuisbezorging. Coop maakt de volledige jaarcijfers bekend op de ledenraad in april. 

Bron: ANP





Laatste nieuws