Groothandels zorgen voor groei bij Sligro

VEGHEL - Sligro heeft zijn omzet in 2017 met 5,6 procent laten groeien tot een kleine 3 miljard euro. Sligro moest het opnieuw hebben van zijn groothandelstak, hoewel tegen het einde van het jaar ook supermarktketen Emté ook een verbetering liet zien.

De omzet bij de groothandels van Sligro nam het afgelopen jaar met 7,8 procent toe tot ruim 2,1 miljard euro. Dat was deels te danken aan overnames en aan de samenwerkingsovereenkomst die het bedrijf onlangs sloot met Heineken over de distributie van bier en cider voor de Nederlandse horeca. Autonoom werd er een groei gerealiseerd van 3 procent.

Bij supermarktketen Emté steeg de omzet slechts een fractie tot 828 miljoen euro. Wel liet de keten in het laatste kwartaal een groei van 1,9 procent zien. Hiermee verloor het bedrijf wel opnieuw marktaandeel.

Sligro praat sinds de zomer met partijen die geïnteresseerd zijn in samenwerking met Emté. Een volledige verkoop van Emté ziet het bedrijf niet zitten, alhoewel Jumbo en Coop daar wel interesse in zouden hebben.

Bron: ANP





Laatste nieuws