Eten buiten de deur wordt steeds populairder

BAARN - Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk meer geld uit aan eten en drinken buiten de deur dan voor de crisis. Aldus het FoodService Instituut Nederland (FSIN). Volgens de marktonderzoekers zijn met name jongeren en tweeverdieners sneller geneigd om in de buidel te tasten voor een bezorgmaaltijd of restaurantbezoek.

In 2017 besteedde de Nederlandse consument gemiddeld ruim 1.115 euro aan eten en drinken buitenshuis. Dit jaar zal dat bedrag naar verwachting oplopen tot bijna 1.163 per persoon. Voor de recessie in 2007 ging het nog om zo'n 1.148 euro.

Met name het aten bezorgen van eten is sterk in opmars. Deze markt was afgelopen jaar goed voor bijna 2,5 miljard euro aan omzet. Dat is ruim een kwart meer dan in 2016. 

''De cijfers illustreren het vertrouwen van de consument in de economie én zijn veranderende levensstijl'', aldus het FSIN, dat erop wijst dat 2017 sowieso een erg goed jaar was voor de voedingsindustrie.

Inclusief boodschappen in de supermarkt is er zo'n 59,5 miljard euro uitgegeven aan eten en drinken. Bijna een derde daarvan ging om consumptie buitenshuis. Het kennisinstituut verwacht dat de totale consumentenomzet aan eten en drinken in Nederland in 2018 zal doorgroeien naar 61,7 miljard euro.

Bron: ANP





Laatste nieuws