Frankrijk breidt terugroepactie babyvoeding Lactalis uit

PARIJS - Na de ontdekking van salmonella in een Franse fabriek voor babymelkproducten heeft Frankrijk de voorzorgsmaatregelen verder uitgebreid. Producent Lactalis moet alle babymelkproducten van de fabriek in Craon, ongeacht de datum van productie en batch terugroepen, aldus minister Bruno Le Maire van Economie na overleg met de producent. In eerste instantie ging het alleen om producten die na 15 februari 2017 zijn gemaakt.

Het doel van deze grote recall is om vertragingen en problemen bij het sorteren te voorkomen, aldus Le Maire. Deze week was bekend geworden dat door fouten bij verschillende grote supermarktketens in Frankrijk nog steeds 'verkeerde' producten uit de fabriek werden verkocht.

In een bedrijf van Lactalis werd salmonella van hetzelfde type gevonden dat was aangetroffen bij verschillende Franse baby's die met salmonella waren besmet. Lactalis was in december met de terugroepactie begonnen.

In ons land haalde Kruidvat in december uit voorzorg babymelkpoeder van het eigen merk uit de winkels. Een van de grondstoffen die voor de melk was gebruikt, kwam uit de fabriek van Lactalis in Craon.

Bron: ANP





Laatste nieuws