EFSA: toegenomen verkoop van kant-en-klare voeding draagt bij aan de toename van listeriabesmettingen
19 okt 2018 06:07
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
PARMA - Het aantal besmettingen met listeria is de afgelopen jaren toegenomen bij met name vrouwen tussen 25 en 44 jaar oud en bij mensen ouder dan 75 jaar. Aldus onderzoek van de EFSA, de Europese waakhond voor voedselveiligheid, over de periode 2008 - 2015.
De toegenomen consumptie van kant-en-klare voeding draagt de EFSA aan als één van de oorzaken van de toename van het aantal listeriabesmettingen. Volgens de Europese voedingswaakhond gaat het dan vooral om bewerkte vis, vlees dat een hittebehandeling ondergaat, kant-en-klare salades en zachte kazen.
Bron: EFSA
Laatste nieuws
-
29 mrt Lidl test hogere supermarktschappen
-
29 mrt China importeert weer wijn uit Australië
-
29 mrt De toegevoegde waarde van Aptean Food & Beverage ERP bij Tony’s Chocolonely
-
29 mrt Verzegel je maaltijden met een etiket! (video)
-
29 mrt Whitepaper: Kwaliteit als concurrentievoordeel in de voedingsmiddelenindustrie
-
28 mrt Jumbo gaat rode paprika, komkommer en bosui zonder plastic verpakking aanbieden
-
28 mrt Wouter Kolk stapt op bij Ahold Delhaize
-
28 mrt Tuinboon maakt chocola in Europa
-
28 mrt Foodwatch stapt naar RCC om misleiding met vrije-uitloopeieren
-
28 mrt Nederland grootste bierexporteur EU
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan