EFSA: toegenomen verkoop van kant-en-klare voeding draagt bij aan de toename van listeriabesmettingen

13-02 06:07 | bron: FoodPro Network

PARMA - Het aantal besmettingen met listeria is de afgelopen jaren toegenomen bij met name vrouwen tussen 25 en 44 jaar oud en bij mensen ouder dan 75 jaar. Aldus onderzoek van de EFSA, de Europese waakhond voor voedselveiligheid, over de periode 2008 - 2015.

De toegenomen consumptie van kant-en-klare voeding draagt de EFSA aan als één van de oorzaken van de toename van het aantal listeriabesmettingen. Volgens de Europese voedingswaakhond gaat het dan vooral om bewerkte vis, vlees dat een hittebehandeling ondergaat, kant-en-klare salades en zachte kazen. 

Bron: EFSA



Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan middels het deelnameformulier


Laatste nieuws
19 feb NVWA wacht niet meer op fabrikanten
19 feb Tesco gaat strijd aan met Aldi en Lidl
19 feb Kraft Heinz: miljardenwinst door belastinghervormingen
19 feb Industrial Auctions veilt overtollige machines en inventaris Ahold Delhaize Coffee Company
19 feb 6 maart: Training Interne Audit Basis
16 feb Coca-Cola noteert rode cijfers door belastinghervormingen en bottelactiviteiten
16 feb Danone verwacht dat winst dit jaar verder zal stijgen
16 feb PLUS roept paaseitjes terug wegens verpakkingsfout
16 feb Lidl schroeft zijn Amerikaanse ambities wat terug
16 feb 27 februari: Allergenenbeheersing met VITAL
15 feb FrieslandCampina heeft Friesland Huishan Dairy volledig ingelijfd
15 feb Vijf supermarkttrends voor 2018
15 feb Zo verlengt u de houdbaarheid van broodproducten!
15 feb Vier toekomstscenario’s voor de Nederlandse voedingsindustrie
14 feb NestlĂ© gaat wereldwijd over op scharreleieren
Poll
De NVWA zou meer bevoegdheden moeten krijgen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie