Broedplaats voor food innovatie

17-05 06:07 | bron: FoodPro Network

HEERENVEEN - ‘Breng je bedrijf naar een nieuw kookpunt!’ Op deze manier probeert Kitchen Republic de aandacht te trekken voor food producenten, food startups en kwaliteitscateraars die hun bedrijf willen laten groeien. In de Amsterdamse Houthavens biedt Kitchen Republic een gedeelde productieruimte en professionele apparatuur en worden bedrijven ook geholpen met kennis en netwerk. Het doel is om jonge bedrijven een springplank te bieden tot groei. 

Dat dit leidt tot mooie resultaten blijkt wel als je de diverse food initiatieven bekijkt en de ondernemers beluistert. Meestal begon het thuis. Bij Sarah Napier bijvoorbeeld, die thuis kilo’s granola bakte en dit uiteindelijk wist op te schalen onder de merknaam ‘Granola for Gangsters’. Ook de Gebroeders de Wolf gebruiken de Kitchen om hun zelfgeschoten wilde ganzen verder te verwerken tot heerlijke delicatessen als rillettes, worsten, terrines en charcuterieplankjes. Let de Jong maakt hier haar pikante salsa’s onder de merknaam Let’s Salsa en Megan Vasko vult hier haar Pinch Sum dumplings met allerlei heerlijke, verrassende vullingen. Als je rondloopt zie je een diversiteit aan activiteiten, er wordt gewassen en gesneden, gekookt en gebakken in de keuken, maar ook ingepakt, geëtiketteerd, gesjouwd met dozen. Dat het hard werken is is duidelijk, maar de energie spat ervan af. Een mooie, dynamische omgeving voor foodies met een missie.       

En voor foodies met ambities. Dat het niet blijft bij kleinschaligheid is ook duidelijk. Let’s Salsa en Pinch Sum bijvoorbeeld zijn al te vinden bij diverse verkooppunten in Nederland, waaronder Marqt, maar hun ambitie is groter. Deze ondernemers geloven dat hun concepten internationaal aan zullen slaan en willen daarvoor verder over de grenzen kijken. Een SIB-traject is daarvoor een mooi instrument om de kansen in kaart te brengen.  

Let’s Salsa en Pinch Sum zijn bedrijven uit het brede netwerk van TEN. TEN the export network biedt advies en ondersteuning aan food & beverage bedrijven die over grenzen durven te kijken. Zij coördineren exportactiviteiten, stimuleren business development projecten en zetten nieuwe internationale trajecten op. Daarnaast professionaliseert TEN bestaande exportactiviteiten en zijn de adviseurs werkzaam voor het SIB-programma (Starters International Business programma van de RVO) voor MKB bedrijven. Voor meer informatie: www.theexportnetwork.nl of neem contact op voor een afspraak: http://www.theexportnetwork.nl/contact/.

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan middels het deelnameformulier


Laatste nieuws
20 sep Amazon wil drieduizend kassaloze supermarkten openen
20 sep Luxemburgse belastingdeal met McDonald's niet illegaal
20 sep Marqt roept groentespread terug om allergenen
20 sep Belgische voedingsindustrie blijft suikers en vetten reduceren
20 sep Inuline en oligofructose erkend als gezond voedingsvezel
20 sep HACCP stopt per 1 januari 2021: Wat zijn uw alternatieven?
20 sep Vision inspectiesystemen controleren de kwaliteit van de etiketten op uw verpakkingen (video)
19 sep Nederlandse boeren voelen fipronilcrisis nog steeds
19 sep Nederland koploper online boodschappen doen
19 sep Greenpeace: 'Multinationals vernietigen regenwoud door foute palmolie'
19 sep Aviko roept SuperCrunch Oven Pommes Frites terug vanwege kwaliteitseisen
19 sep Belg koopt steeds meer bij discounters en buurtsupermarkten
19 sep Voedingsgiganten willen etikettering op basis van kleurcode en portiegrootte
19 sep Britse voedingsindustrie voelt gevolgen Brexit
19 sep 27 september: Allergenenbeheersing met VITAL
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie