Broedplaats voor food innovatie

HEERENVEEN - ‘Breng je bedrijf naar een nieuw kookpunt!’ Op deze manier probeert Kitchen Republic de aandacht te trekken voor food producenten, food startups en kwaliteitscateraars die hun bedrijf willen laten groeien. In de Amsterdamse Houthavens biedt Kitchen Republic een gedeelde productieruimte en professionele apparatuur en worden bedrijven ook geholpen met kennis en netwerk. Het doel is om jonge bedrijven een springplank te bieden tot groei. 

Dat dit leidt tot mooie resultaten blijkt wel als je de diverse food initiatieven bekijkt en de ondernemers beluistert. Meestal begon het thuis. Bij Sarah Napier bijvoorbeeld, die thuis kilo’s granola bakte en dit uiteindelijk wist op te schalen onder de merknaam ‘Granola for Gangsters’. Ook de Gebroeders de Wolf gebruiken de Kitchen om hun zelfgeschoten wilde ganzen verder te verwerken tot heerlijke delicatessen als rillettes, worsten, terrines en charcuterieplankjes. Let de Jong maakt hier haar pikante salsa’s onder de merknaam Let’s Salsa en Megan Vasko vult hier haar Pinch Sum dumplings met allerlei heerlijke, verrassende vullingen. Als je rondloopt zie je een diversiteit aan activiteiten, er wordt gewassen en gesneden, gekookt en gebakken in de keuken, maar ook ingepakt, geëtiketteerd, gesjouwd met dozen. Dat het hard werken is is duidelijk, maar de energie spat ervan af. Een mooie, dynamische omgeving voor foodies met een missie.       

En voor foodies met ambities. Dat het niet blijft bij kleinschaligheid is ook duidelijk. Let’s Salsa en Pinch Sum bijvoorbeeld zijn al te vinden bij diverse verkooppunten in Nederland, waaronder Marqt, maar hun ambitie is groter. Deze ondernemers geloven dat hun concepten internationaal aan zullen slaan en willen daarvoor verder over de grenzen kijken. Een SIB-traject is daarvoor een mooi instrument om de kansen in kaart te brengen.  

Let’s Salsa en Pinch Sum zijn bedrijven uit het brede netwerk van TEN. TEN the export network biedt advies en ondersteuning aan food & beverage bedrijven die over grenzen durven te kijken. Zij coördineren exportactiviteiten, stimuleren business development projecten en zetten nieuwe internationale trajecten op. Daarnaast professionaliseert TEN bestaande exportactiviteiten en zijn de adviseurs werkzaam voor het SIB-programma (Starters International Business programma van de RVO) voor MKB bedrijven. Voor meer informatie: www.theexportnetwork.nl of neem contact op voor een afspraak: http://www.theexportnetwork.nl/contact/.





Laatste nieuws