Kraft Heinz: miljardenwinst door belastinghervormingen

CHICAGO - Kraft Heinz heeft het afgelopen kwartaal dankzij de Amerikaanse belastinghervormingen een enorme winstsprong gemaakt. De opbrengsten van het levensmiddelenconcern bleven echter min of meer stabiel en de resultaten van het levensmiddelenconcern vielen analisten dan ook wat tegen.

Vorig jaar deed het Amerikaanse concern nog een poging om branchegenoot Unilever over te nemen. Kraft Heinz sloot het kwartaal af met een nettowinst van circa 6,4 miljard euro.

Kraft Heinz zag echter zijn verkopen op het gebied van bijvoorbeeld noten, kaas en vleeswaren op zijn belangrijke thuismarkt de VS echter wat teruglopen. Ook in Canada liepen de verkopen terug, in Europa was er daarentegen wel sprake van een plus. De totale omzet ging nog nipt met 0,3 procent omhoog naar 6,9 miljard dollar, maar op vergelijkbare basis deed Kraft Heinz het toch iets minder dan een jaar eerder.

Topman Bernardo Hees is desondanks positief. Hij vindt dat er afgelopen jaar verschillende verbeteringen zijn doorgevoerd bij het bedrijf en hij denkt dat er in 2018 weer groei bij Kraft Heinz mogelijk is.

Bron: ANP





Laatste nieuws