Nederlandse voedingsindustrie scoort hoog op arbeidsproductiviteit

24-10 06:03 | bron: FoodPro Network

AMSTERDAM - De Nederlandse voedingsindustrie biedt een hoge toegevoegde waarde en ook de arbeidsproductiviteit is hoger dan in de ons omringende landen. Aldus een rapport van ABN Amro over de arbeidsproductiviteit in verschillende Europese sectoren.

Arbeidsproductiviteit voedingsindustrie

De arbeidsproductiviteit van de Nederlandse voedingsindustrie ligt veel hoger dan in andere Nederlandse sectoren. Daarnaast doet Nederland het beter op dit gebied dan de voedingsmiddelenindustrie in de omringende landen zoals België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, aldus ABN Amro.

Het is belangrijk dat de Nederlandse voedingsindustrie competitief is. Een groot deel van de afzet verdwijnt immers over de grens. Ook dient Nederland te concurreren met landen waar de lonen lager liggen, aldus het rapport.

Robotisering

Waarom is de arbeidsproductiviteit in Nederland zo hoog? Dat is voor een deel te danken aan robotisering. Nederlandse voedingsbedrijven investeerden veel geld in machines en installaties in de afgelopen jaren, aldus ABN Amro.

Uit een rapport van de International Federation of Robotics blijkt dat het aantal robots dat de voedingsindustrie in gebruik nam flink steeg ten opzichte van het voorgaande jaar. De voedingsindustrie loopt voorop als het gaat om robotisering, aldus de bank.

Bron: ABN Amro





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
14 dec Salmonella waarschuwing Hoogvliet en Plus
14 dec Mercadona, ondanks jaren negentig website, online de grootste supermarkt van Spanje
14 dec AH to go gaat samenwerken met Thuisbezorgd
14 dec Kerstomzet naar ruim 1 miljard euro
14 dec Nieuwe Europese wetgeving voor etikettering producten
14 dec Overheidssupport export startups scoort hoge ogen
14 dec Leer de geheimen van healthy food design
13 dec FrieslandCampina breidt zijn Spaanse kaas activiteiten uit
13 dec Arla neemt kaasactiviteiten Mondeléz International over
13 dec Vleeskennis compleet: terug naar de basis
13 dec Frits van Eerd: ‘Marktleiderschap heeft nadelen’
13 dec Reduceren van give-away: “Mag het ietsje meer zijn?”
13 dec Workshops disposable cleaning bij Carel Lurvink groot succes
12 dec EFSA gaat gezondheidseffecten toegevoegde suikers nogmaals onderzoeken
12 dec Albert Heijn gooit winkels om: meer eethoeken
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?