Picnic komt met open source-platform

AMERSFOORT - Online supermarkt Picnic heeft een open source-platform gelanceerd. Na 3 jaar code schrijven in het geheim, zegt Picnic nu stukjes code beschikbaar te maken voor derden.

Volgens topman Michiel Muller van Picnic is het open-source platform bedoeld om na 3 jaar iets terug te geven aan de gemeenschap. Muller geeft aan dat het platform geschikt is voor Java, Android en DevOps-ontwikkelaars. Ze kunnen er allemaal ‘een juweeltje’ vinden in de gratis beschikbare software, aldus Muller.

Het kan dan bijvoorbeeld gaan om simpele codes om op een visuele manier software integratie te kunnen testen. Picnic zegt tientallen projecten en honderduizenden softwareregels te hebben. In 2018 worden deze projecten deels vrijgegeven.

Het op bescheiden schaal beschikbaar stellen van software regels moet Picnic’s imago als techbedrijf versterken en jonge ontwikkelaars enthousiast maken over Picnic. De online supermarkt noteerde vorig jaar een omzet van € 100 miljoen euro. Dit jaar moet dit volgens Picnic doorgroeien naar € 300 miljoen euro. 

Bron: Picnic





Laatste nieuws