Kenniscentrum voedselfraude en voedselkwaliteit voor (bezorgde) consument

23-04 06:07 | bron: FoodPro Network

STRAATSBURG - Bezorgde consumenten kunnen voortaan bij het Kenniscentrum voedselfraude en voedselkwaliteit terecht om meer te weten te komen over hun voeding. De Europese Commissie richt het centrum op om de voedselkwaliteit te bevorderen en voedselfraude harder tegen te gaan.

Het kenniscentrum bestaat uit een netwerk van deskundigen van binnen en buiten de Europese Commissie en zal beleidsmakers in de EU en bij nationale overheden ondersteunen door toegang te verlenen tot geactualiseerde wetenschappelijke kennis over voedselfraude en problemen met voedselkwaliteit.

Het Kenniscentrum voedselfraude beheert daarnaast een systeem voor vroegtijdige waarschuwing en informatie over voedselfraude. Het koppelt daarnaast de diverse informatiesystemen van de lidstaten.

Volgens EU-commissaris Nacracsics heeft de EU een belangrijke rol in de aanpak van voedselfraude, omdat het een transnationale criminele activiteit is. “De oprichting van het Kenniscentrum voedselfraude en voedselkwaliteit zal helpen om de integriteit van de voedselketen van de EU te beschermen en de kwaliteit van voedingsmiddelen te vrijwaren.” 

Bron: EC





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
14 dec Salmonella waarschuwing Hoogvliet en Plus
14 dec Mercadona, ondanks jaren negentig website, online de grootste supermarkt van Spanje
14 dec AH to go gaat samenwerken met Thuisbezorgd
14 dec Kerstomzet naar ruim 1 miljard euro
14 dec Nieuwe Europese wetgeving voor etikettering producten
14 dec Overheidssupport export startups scoort hoge ogen
14 dec Leer de geheimen van healthy food design
13 dec FrieslandCampina breidt zijn Spaanse kaas activiteiten uit
13 dec Arla neemt kaasactiviteiten Mondeléz International over
13 dec Vleeskennis compleet: terug naar de basis
13 dec Frits van Eerd: ‘Marktleiderschap heeft nadelen’
13 dec Reduceren van give-away: “Mag het ietsje meer zijn?”
13 dec Workshops disposable cleaning bij Carel Lurvink groot succes
12 dec EFSA gaat gezondheidseffecten toegevoegde suikers nogmaals onderzoeken
12 dec Albert Heijn gooit winkels om: meer eethoeken
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?