Kenniscentrum voedselfraude en voedselkwaliteit voor (bezorgde) consument

STRAATSBURG - Bezorgde consumenten kunnen voortaan bij het Kenniscentrum voedselfraude en voedselkwaliteit terecht om meer te weten te komen over hun voeding. De Europese Commissie richt het centrum op om de voedselkwaliteit te bevorderen en voedselfraude harder tegen te gaan.

Het kenniscentrum bestaat uit een netwerk van deskundigen van binnen en buiten de Europese Commissie en zal beleidsmakers in de EU en bij nationale overheden ondersteunen door toegang te verlenen tot geactualiseerde wetenschappelijke kennis over voedselfraude en problemen met voedselkwaliteit.

Het Kenniscentrum voedselfraude beheert daarnaast een systeem voor vroegtijdige waarschuwing en informatie over voedselfraude. Het koppelt daarnaast de diverse informatiesystemen van de lidstaten.

Volgens EU-commissaris Nacracsics heeft de EU een belangrijke rol in de aanpak van voedselfraude, omdat het een transnationale criminele activiteit is. “De oprichting van het Kenniscentrum voedselfraude en voedselkwaliteit zal helpen om de integriteit van de voedselketen van de EU te beschermen en de kwaliteit van voedingsmiddelen te vrijwaren.” 

Bron: EC





Laatste nieuws