Eerste 'verspillingsschap' in supermarkt Wageningen

WAGENINGEN - De supermarkt van ondernemer George Verberne in Wageningen krijgt vandaag een landelijke primeur. De supermarkt heeft vanaf vandaag een speciaal schap met soepen, sauzen, jam en bier die gemaakt zijn van tomaten, komkommers, pompoenen en broodresten die anders weggegooid zouden worden. Aldus de NOS.

Het is een nieuwe poging om consumenten bewust te maken van het feit dat we nog steeds ontzettend veel eten weggooien. "Voedselverspilling staat al jaren hoog op de agenda bij consumenten en bedrijven, maar echt veel succes wordt er niet geboekt", aldus Toine Timmermans van de Wageningen Universiteit. "Jaarlijks gooien we nog steeds ruw geschat tussen de 1,7 miljoen en 2,5 miljoen ton weg aan groenten, fruit en brood." Dit staat gelijk aan 55.000 volle vrachtwagens met voeding jaarlijks.

Verberne is ervan overtuigd dat het schap succes heeft in Wageningen. "Het is een samenwerking met de gemeente en de universiteit. Al die studenten hier zijn zich bewust van het voedsel, wat het doet. Hoog opgeleide mensen die bewust eten. En de ondernemers zijn bevlogen en zitten vol passie. Prachtig."

Bron: NOS





Laatste nieuws