'Vlees zou tot 53 procent duurder moeten zijn'
06 nov 2018 06:05
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
DELFT - De prijs van een hamburger zou eigenlijk 40 procent hoger moeten liggen. Dat komt doordat milieuschade door vleesproductie en de gevolgen voor het klimaat en de biodiversiteit niet worden doorberekend in de verkoopprijs. Aldus Natuur & Milieu dat milieuadviesbureau CE Delft onderzoek heeft laten doen.
Wanneer de kosten wel zouden worden doorberekend, wordt rundvlees 40 procent duurder, kippenvlees 26 procent en varkensvlees stijgt dan zelfs 53 procent in prijs, aldus de onderzoekers. CE Delft becijfert dat de maatschappelijke schade door vleesconsumptie van Nederlanders jaarlijks neerkomt op zo'n 4,5 miljard euro.
Wereldwijd is er al de hamburgerindex, ook wel Big Mac Index genoemd. Deze index dient als graadmeter voor de koopkracht omdat hamburgers in elk land op dezelfde manier worden geproduceerd.
Bron: ANP
Laatste nieuws
-
29 mrt Aardappelen groeien sneller en beter met LED
-
29 mrt Lidl test hogere supermarktschappen
-
29 mrt China importeert weer wijn uit Australië
-
29 mrt De toegevoegde waarde van Aptean Food & Beverage ERP bij Tony’s Chocolonely
-
29 mrt Verzegel je maaltijden met een etiket! (video)
-
29 mrt Whitepaper: Kwaliteit als concurrentievoordeel in de voedingsmiddelenindustrie
-
28 mrt Jumbo gaat rode paprika, komkommer en bosui zonder plastic verpakking aanbieden
-
28 mrt Wouter Kolk stapt op bij Ahold Delhaize
-
28 mrt Tuinboon maakt chocola in Europa
-
28 mrt Foodwatch stapt naar RCC om misleiding met vrije-uitloopeieren
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan