De wereldwijde klantenkring van Puccini Bomboni

AMSTERDAM - Het Amsterdams bedrijf Puccini Bomboni is bekend in binnen- en buitenland. Chocolatier Sabine van Weldam heeft het bedrijf twee jaar geleden overgenomen van haar moeder. Puccini Bomboni richt zich op het hogere segment en heeft twee prachtige chocoladewinkels in de Amsterdamse binnenstad.  

‘Wij zijn best wel een beetje een raar bedrijf’ zegt Van Weldam. ‘Wij zijn gewoon zelf begonnen met experimenteren met ingrediënten voor onze bonbons. Dit sloeg aan bij het publiek en zo zijn we langzaamaan gegroeid, van 6 soorten naar de huidige 40 soorten. Smaak en productkwaliteit staan bij ons wel altijd voorop, dit vinden we heel erg belangrijk’. 

Puccini Bomboni is een mooi voorbeeld van een Amsterdams bedrijf dat haar vleugels uitslaat en inmiddels een internationale klantenkring kent. Enerzijds doordat mensen een tussenlanding op Schiphol hebben en dan nog even snel bonbons komen bestellen, anderzijds komen er ook vragen vanuit het buitenland om als distributeur op te treden of een winkel van Puccini te mogen openen. ‘Daarom zijn we nu langzaamaan het kijken hoe je die internationale uitbreiding moet oppakken, zowel commercieel als productietechnisch. Dat laatste is ook erg belangrijk, want je krijgt maar één kans om dat goed te doen’. Meer weten over Van Weldam’s visie op succesvol ondernemen? Kijk en luister op http://www.theexportnetwork.nl/in-beeld/tien-jaar-op-bezoek-puccini-bomboni/

Puccini Bomboni is één van de bedrijven aan wie TEN ondersteuning heeft geboden op het gebied van export. TEN the export network biedt advies en support aan food & beverage bedrijven die over grenzen durven te kijken. Zij coördineert exportactiviteiten, stimuleert business development projecten en zet nieuwe internationale trajecten op. Daarnaast professionaliseert TEN bestaande exportactiviteiten en zijn de adviseurs werkzaam voor het SIB-programma (Starters International Business programma van de RVO) voor MKB-bedrijven. Voor meer informatie: www.theexportnetwork.nl of neem contact op voor een afspraak: http://www.theexportnetwork.nl/contact/.





Laatste nieuws