Nederlandse bedrijven gebruiken vaker duurzame cacao
bron: FoodPro Network
DEN HAAG - De Nederlandse cacaosector gebruikt steeds vaker cacao met een duurzaamheidskeurmerk. Van 2014 tot 2016 steeg het percentage van 21 naar 30 procent. Aldus een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in opdracht van het ministerie van Economische Zaken (EZ).
Het CBS deed onderzoek bij 289 cacaoverwerkers. Uit het onderzoek blijkt dat bedrijven steeds meer duurzaam gecertificeerde cacao gebruiken. Dit is cacao met het keurmerk Fairtrade, Max Havelaar, UTZ, Rainforest Alliance of Organic/biologisch.
In 2016 had 30 procent van alle cacao die de bedrijven inkochten voor verwerking zo'n keurmerk. In 2015 lag dit aandeel op 25 procent en in 2014 nog 21 procent.
Volgens het CBS was alle cacao in supermarktproducten in 2016 voor 86 procent erkend duurzaam.
Update: 28-9
Bron: CBS
Laatste nieuws
-
17 apr Doorstart voor Ladessa onder The Spreadmaker
-
17 apr ABN AMRO: 'Grootste crises voor voedingssector zijn voorbij'
-
17 apr Consumentenbond: Visvervangers zelden een goed alternatief voor vis
-
17 apr Just Eat Takeaway kampt met teruglopende orders
-
17 apr Bridor kondigt overname van Pandriks aan
-
17 apr Essentiƫle planningtools voor digitalisering in de levensmiddelenindustrie
-
17 apr Koopmans voert tarwe aan via schip dat vaart op HVO100
-
17 apr Hoe ga je professioneel om met een recall?
-
17 apr Eten in Hong Kong
-
16 apr Mosa Meat trekt nog eens voor 40 miljoen euro kapitaal aan
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan