FoodDrinkEurope presenteert methode om kwaliteit levensmiddelen te beoordelen

06-07 06:03 | bron: FoodPro Network

BRUSSEL - FoodDrinkEurope en European Brands Association AIM kondigen een nieuwe methode aan voor het vergelijken van kwaliteitsgerelateerde kenmerken van voedingsmiddelen. De methode is opgesteld door het gezamenlijke onderzoekscentrum van de Europese Commissie.

Volgens eurocommissaris Timor Navracsis is de nieuwe methode een belangrijke stap in de richting van een objectieve toetsing van voedingsmiddelen in heel Europa.

JRC-methodologie

De zogenaamde JRC-methodologie richt zich op het toetsen van de samenstelling en sensorische kenmerken van levensmiddelen en dient tevens als handvat voor nationale autoriteiten voor toekomstige testen. 

Producenten krijgen vragen over productieproces

De JRC-methodologie bevat tevens verschillende aanbevelingen op het gebied van onder andere transparantie, vergelijkbaarheid en inclusiviteit. Producenten krijgen daarnaast vragen over de verschillende stappen in het productieproces.

Bron: EC





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan middels het deelnameformulier


Laatste nieuws
13 jul Netwerk van 400 grootste levensmiddelenfabrikanten wil standaard etiket om voedselverspilling terug te dringen
13 jul Consument kiest weer vaker voor A-merk
13 jul HACCP stopt per 1 januari 2021: Wat zijn uw alternatieven?
13 jul Bekijk de recalls in de voedingsindustrie (EU)
13 jul Future Food: multi inzetbare voedingsvezels
13 jul 27 september: Allergenenbeheersing met VITAL
12 jul Coop groeit twee keer harder dan de markt
12 jul NVWA: Belangrijke veiligheidswaarschuwing AH Gerookte varkensfilet flinterdun
12 jul Starbucks stopt met plastic rietjes
12 jul Groen licht voor fusie Klaas Puul en Foppen
12 jul Colruyt pleit voor meer investeringen in groene energie
12 jul Nederlandse food regio’s bundelen hun krachten
12 jul Disposable desinfectie moppen voor absolute hygiëne
12 jul Organisatieontwikkeling: de puzzel die compleet gelegd moet worden
11 jul Minister geeft geen akkoord op herstructureringsplan Carrefour
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie