FoodDrinkEurope presenteert methode om kwaliteit levensmiddelen te beoordelen
bron: FoodPro Network
BRUSSEL - FoodDrinkEurope en European Brands Association AIM kondigen een nieuwe methode aan voor het vergelijken van kwaliteitsgerelateerde kenmerken van voedingsmiddelen. De methode is opgesteld door het gezamenlijke onderzoekscentrum van de Europese Commissie.
Volgens eurocommissaris Timor Navracsis is de nieuwe methode een belangrijke stap in de richting van een objectieve toetsing van voedingsmiddelen in heel Europa.
JRC-methodologie
De zogenaamde JRC-methodologie richt zich op het toetsen van de samenstelling en sensorische kenmerken van levensmiddelen en dient tevens als handvat voor nationale autoriteiten voor toekomstige testen.
Producenten krijgen vragen over productieproces
De JRC-methodologie bevat tevens verschillende aanbevelingen op het gebied van onder andere transparantie, vergelijkbaarheid en inclusiviteit. Producenten krijgen daarnaast vragen over de verschillende stappen in het productieproces.
Bron: EC
Laatste nieuws
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
-
25 apr Dirk gaat personeel voorzien van bodycams
-
25 apr A-merken Nestlé blijven last houden van zuinige consument
-
25 apr EU verbiedt ongezonde aroma's voor rookworst en barbecuesaus
-
25 apr E.Leclerc marktleider en prijsleider in Frankrijk
-
25 apr Aviko werkt aan frietketen zonder CO2-uitstoot in 2030
-
25 apr Legionella-onderzoek: het belang van risicoanalyse en watermonsters
-
25 apr Nieuwe uitdaging binnen Odin voor directeur Theo Boon
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan