Pinch in finales van Amsterdam Food Pitch

AMSTERDAM - Op 25 juni 2018 pitchen 11 finalisten hun product tegenover de vakjury in de zelfbedienings-vestiging van De Kweker in Amsterdam. De stem van de jury is doorslaggevend, maar publieksstemmen wegen voor 25% mee in de beoordeling. Eén van de finalisten is Megan Vasko, oprichtster van Pinch Dumplings in Amsterdam. Zij heeft dit keer geen innovatieve dumplings maar een overheerlijke ‘make-everything-better-sauce’ gelanceerd.  

Megan Vasko is 3 jaar geleden begonnen met haar bedrijf Pinch en heeft hiermee de dumpling opnieuw op de kaart heeft gezet. Niet zomaar standaard dim sums dus, maar een heel vernieuwende range geïnspireerd door smaakrichtingen van over de hele wereld.  ‘We pinch a bit of bobotie from South Africa, a dash of Buffalo sauce from the US, a dollop of mango chutney from India -- You name it, we'll use it in our dumplings’ zegt Megan, van origine Amerikaanse en al een aantal jaren woonachtig in Amsterdam. Ze laat zich inspireren door keukens, recepturen en ingrediënten wereldwijd, om zo vernieuwende dumplings te maken. Op instagram is te zien hoe prachtig haar creaties er uit zien, en in haar Pinch’s pop-up events kun je ze proeven. En in allerlei restaurants natuurlijk, van reguliere café’s tot Michelin ster restaurants en in winkels als Marqt.

Maar voor De Kweker heeft Megan dus iets anders in petto. Met deze ‘make-everything-better-sauce’ laat Megan zien dat haar creativiteit verder reikt dan dumplings. De saus is gebaseerd op mayonaise en gerookte pepers en maakt dus alles lekkerder, is romig, kruidig, rokerig en pittig tegelijk. Gaat goed op taco’s, pizza’s en broodjes en noem maar op. Alleen op desserts maakt Megan een voorbehoud. Het matcht met bijna ‘everything’ dus.

Het wordt spannend op 25 juni. Drie dingen staan vast, er is een pittige deelnemerslijst, de Pinch Sum make-everything-better-saus is overheerlijk èn als er iemand kan pitchen…. dan is het Megan wel! Nog niet overtuigd? Kijk naar haar filmpje https://www.amsterdamfoodpitch.nl/stemmen/ en stem.

TEN heeft voor Pinch Sum een export coachingstraject uitgevoerd. TEN the export network biedt advies en support aan food & beverage bedrijven die over grenzen durven te kijken. Zij coördineert exportactiviteiten, stimuleert business development projecten en zet nieuwe internationale trajecten op. Daarnaast professionaliseert TEN bestaande exportactiviteiten en zijn de adviseurs werkzaam voor het SIB-programma (Starters International Business programma van de RVO) voor MKB-bedrijven. Voor meer informatie: www.theexportnetwork.nl of neem contact op voor een afspraak: http://www.theexportnetwork.nl/contact/.

 





Laatste nieuws