CBL verwacht recordomzet voor supermarkten

LEIDSCHENDAM - De totale omzet van supermarkten zal dit jaar uitkomen op 39 miljard euro. Dat is 2 miljard euro meer dan in 2017. Aldus een schatting van het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) donderdag. De brancheorganisatie voor supermarkten en foodservicebedrijven zegt verder dat duurzaam geproduceerd voedsel in toenemende mate bijdraagt aan de omzetgroei.
 
Volgens de brancheorganisatie vinden consumenten duurzaamheid namelijk steeds belangrijker. Eerder deze maand bleek uit de Monitor Keurmerken 2017 dat de omzet van duurzaam geproduceerd voedsel tot 3,6 miljard euro is gestegen. In 2015 groeide duurzaam geproduceerd voedsel met 16 procent, in 2016 met 27 procent en in het eerste half jaar van 2017 met 29 procent.
 
CBL: Minder verpakkingen

Het CBL kondigde donderdag ook aan dat er vanaf 2030 minder verpakkingen in de supermarkt zijn. De verpakkingen die gebruikt moeten worden zijn dan van gerecycled materiaal. In het najaar zal het CBL dit opnemen in zijn 'klimaatplan'.

Bovendien heeft de branche afspraken gemaakt met Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) over het tegengaan van zwerfafval.

Bron: ANP





Laatste nieuws