Kellogg's vermindert zout- en suikergehalte van ontbijtgranen
12 okt 2018 11:59
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
LONDEN - Ontbijtgranenfabrikant Kellogg's gaat het recept aanpassen van zijn ontbijtgranen. De chocoladeontbijtgranen, een van de meest populaire producten van Kellogg's, zal binnenkort 17 gram suiker bevatten per 100 gram in plaats van 30 gram. Daarnaast wordt het zoutgehalte met 10 procent verminderd, aldus de Britse krant The Mirror.
"We hebben het suikergehalte verminderd en meer cacao toegevoegd", aldus Kellogg's in een verklaring. Ook zitten er geen kunstmatige kleur- en zoetstoffen in het product. Het ontwikkelteam heeft ervoor gezorgd dat de hoeveelheid suiker significant is verminderd, maar dat de chocoladesmaak hierdoor niet wordt aangetast."
Het is nog niet bekend of Kellogg's de receptuur ook in ons land aanpast.
Laatste nieuws
-
23 apr PepsiCo verkoopt weer meer frisdrank en chips
-
23 apr Reorganisatie bij Milcobel: 130 banen op de tocht
-
23 apr Consumentenbond: Fabrikanten bezuinigen op dure ingrediënten
-
23 apr Producten van Danone, Dr. Oetker, Jacobs Douwe Egberts en Mondelez weer verkrijgbaar bij Jumbo
-
23 apr PFAS en voeding: een informatief webinar
-
23 apr Kumasi maakt frisdrank uit restproduct van cacaovrucht
-
23 apr TraceGains gaat samenwerking aan met FoodPro Network
-
22 apr Omzet en winst van Lactalis namen toe in 2023
-
22 apr Oxfam Novib: recordprijzen cacao gevolg van onderbetaling boeren
-
22 apr Franse supermarkten moeten klanten informeren over krimpflatie
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan