Ondernemersacademie Food

HOUTEN - Binnen nu en 10 jaar zullen circa vijfhonderd ambachtelijke slagers hun slagersmes neerleggen. Het overgrote deel van deze groep heeft geen opvolger. Reden voor de sector om de handen ineen te slaan. SVO vakopleiding food, KNS, leveranciers en formulehouders hebben gezamenlijk een programma opgezet om nieuwe foodondernemers op te leiden: de Ondernemersacademie Food. De Ondernemersacademie Food biedt een integraal leertraject van zes maanden en 3 maanden coaching. De opbouw is modulair: op diverse momenten kan worden ingestapt – afhankelijk van het instroomprofiel van de potentiële foodondernemer.

Werkervaringsplekken

Tijdens het leertraject werk je in een ambachtelijke slagerij of eventueel andere organisaties (partners in de keten) afgestemd op jouw startsituatie en leerdoelen. Het is van belang dat je in alle facetten van het ondernemerschap ervaring op doet. Dit betekent dat je toegang hebt tot relevante bedrijfsinformatie. Op jouw beurt breng je een concrete vraag van het betreffende bedrijf in kaart, je verricht onderzoek, analyseert de uitkomsten en maakt een plan van aanpak.

Ondernemersplan

De opleiding wordt afgerond met een ondernemersplan en een operationeel plan. In het operationeel plan geef je allereerst aan wat je geleerd hebt om vervolgens te beschreven wat de toekomstplannen zijn voor het komende jaar en wat je hiervoor nodig hebt in de volgende drie maanden in het kader van het coachtraject. 

Meer informatie: www.ondernemersacademiefood.nl





Laatste nieuws