EFSA gaat gezondheidseffecten toegevoegde suikers nogmaals onderzoeken
12 dec 2018 13:19
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
PARMA - De European Food Safety Authority (EFSA) gaat de gezondheidseffecten van de consumptie van toegevoegde suikers nogmaals onderzoeken. In 2010 concludeerde het Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA) van de EFSA dat er nog te weinig wetenschappelijk onderzoek was gedaan om een verband te leggen tussen toegevoegde suikers en gezondheid.
Het nieuwe onderzoek komt er op initiatief van Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden, die allen een aanvraag indienden bij de EFSA. De Scandinavische landen willen duidelijkheid over de referentieswaarden voor de inname van (toegevoegde) suikers.
De EFSA hoopt begin 2020 met een advies te komen.
Laatste nieuws
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
-
25 apr Dirk gaat personeel voorzien van bodycams
-
25 apr A-merken Nestlé blijven last houden van zuinige consument
-
25 apr EU verbiedt ongezonde aroma's voor rookworst en barbecuesaus
-
25 apr E.Leclerc marktleider en prijsleider in Frankrijk
-
25 apr Aviko werkt aan frietketen zonder CO2-uitstoot in 2030
-
25 apr Legionella-onderzoek: het belang van risicoanalyse en watermonsters
-
25 apr Nieuwe uitdaging binnen Odin voor directeur Theo Boon
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan