Belgische voedingsindustrie blijft suikers en vetten reduceren

ANTWERPEN - De Belgische voedingsindustrie heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten flink verlaagd en voegde meer vezels toe. Ook de komende jaren zal de voedingsindustrie verdere stappen zetten. Aldus een gezamenlijke persconferentie van Fevia, Comeos en minister van volksgezondheid Maggie De Block.

In 2016 sloten deze partijen het Convenant Evenwichtige Voeding af: een vrijwillig initiatief om onevenwichtige voedingspatronen aan te pakken. 

De eerste resultaten zijn inmiddels geboekt. Ontbijtgranen bevatten gemiddeld 5,8 procent minder suikers, zuivel gemiddeld 3,8 procent minder toegevoegde suikers en in frisdranken zitten gemiddeld zelfs 7% minder suikers.

“Nu gaan we voor de privatelabelmerken de koude sauzen aanpakken, in samenwerking met de merkenproducenten de smeersalades en de bereide maaltijden en verder werken op frisdranken en zuivel tegen 2020". Aldus Dominique Michel, CEO van Comeos.

Na de persconferentie maakten verschillende bedrijven de resultaten bekend van hun individuele initiatieven. Discounter Aldi meldt dat het de samenstelling van 82 huismerkproducten heeft aangepast, wat heeft geleid tot het vermijden van 750 ton suiker, 130 ton vet en ruim 35 ton zout op jaarbasis.

 

 

Originele publicatie: augustus 2018





Laatste nieuws