Hot topic: healthy food design in 1 dag! (Engelstalig)

WAGENINGEN - Deze herfst zal Wageningen Academy starten met het ontwikkelen van een open inschrijvingscursus “healthy food design”, die 31 januari 2019 gaat plaatsvinden. Deze cursus leert u de vaardigheden, op academisch niveau, die nodig zijn om gezonde voedingsmiddelen te ontwikkelen, binnen een raamwerk van Europese wetgeving rondom voeding en gezondheidsclaims.

Er is aandacht voor een overzicht van functionele ingrediënten en wat deze kunnen doen voor de gezondheid. Er wordt kritisch gediscussieerd over de middelen om de gezondheidsclaim te valideren. Daarnaast worden verschillende doelen van het ontwikkelen van gezondheidsclaims besproken. Gaat het om het tegengaan van ziekten, het bevorderen van de darm- of hersengezondheid of bijvoorbeeld om gewichtsmanagement? In afstemming met de deelnemers worden de, voor de groep, meest relevante ingrediënten en doelen besproken.

Naast het voorbereiden van EFSA dossiers, staan ook diverse voorbeeldcases van meer of minder succesvolle voorbeeldcases centraal. Ook is er praktische input vanuit het bedrijfsleven m.b.t. het aanvragen van claims.

Hoogleraar Prof. Vincenzo Fogliano van de leerstoelgroep Food Quality & Design, van Wageningen University & Research, is cursusleider. Wageningen Academy is ook in staat om dit programma op maat te maken voor het bedrijfsleven, zodat de focus direct en alleen op uw voedingsmiddelen ligt. In dit geval kunt u een e-mail sturen naar astrid.kuhlkamp@wur.nl





Laatste nieuws