Green Deal-coalitie voor duurzame en gezonde voeding in de zorg

DEN HAAG - Stichting Eten+Welzijn, Platform Patiënt en Voeding en Dutch Cuisine hebben 10 oktober de Green Deal ‘Duurzame zorg voor een gezonde toekomst’ ondertekend. In het samenwerkingsverband zullen zij zich inzetten voor een duurzaam en gezond voedsel- en voedingsbeleid in de zorg.
 
Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport heeft met 132 partijen uit de zorg, overheid en bedrijfsleven de Green Deal afgesloten om de zorg in Nederland duurzamer te maken. De inzet van de Green Deal is het terugdringen van CO2-uitstoot, zuiniger gebruik van grondstoffen, minder medicijnresten in het water en een gezonde leefomgeving voor patiënt, cliënt en zorgmedewerkers.
 
Het doel van het initiatief is om het aanbod aan kennis over het gezondheidspotentieel en de beschikbaarheid van gezond, duurzaam eten binnen de zorg te vergroten.
 
Bron: Stichting Eten+Welzijn
 
Foto: minister Bruno Bruins




Laatste nieuws